...
Janusha Baheerathan mener hun kan takke familien for å ha skapt en egen mentalitet i forhold til skolearbeid. Foto: Roar Grønstad, Romerikes Blad/ANB

Janusha fikk 22 seksere

Hardt arbeid og klare mål for framtida hjalp Janusha Baheerathan til fantastiske 22 seksere på vitnemålet.

Publisert 26.06.2012 kl 10:07 Oppdatert 26.06.2012 kl 10:18

Tips en venn på e-post:[RB] Ser man bort fra eksamenskarakterene, var religion det eneste faget der hun ikke gikk til topps.

Dermed føyer hun seg også inn i det som viser seg som et klassisk eksempel fra norsk skolehverdag: Jenter født av innvandrerforeldre fullfører videregående som ingen andre. De er gjerne også best.

– Det er flere jenter som jobber hardere enn gutta. Også kan det være at familien har skapt en egen mentalitet hos oss der studier er selve grunnmuren. Slik kan vi skaffe oss gode jobber i framtida, reflekterer Janusha.

Den fantastiske karakterrekka har hun attpåtil arbeidet seg til på realfagslinja på Lørenskog videregående skole.

– Realfag kan være vanskelig. Man må tenke litt og ha den grunnleggende forståelsen. For meg var matte og naturfag favorittene på barne- og ungdomsskolen. Også har jeg jo lest en del og hatt veldig gode lærere som har hjulpet meg videre, sier hun.

Jobb tre til fire ganger i uka for klesbutikken Name It på Triaden, tilkallingsjobb på Videonova, trening og selvsagt også sosialt samvær med venner har ikke ødelagt for skolearbeidet.

– Jeg må jo være litt sosial også. Jeg har kanskje ikke trengt å jobbe så hardt for det og har periodevis benyttet meg litt av skippertakmetoden, sier hun, og legger til at søndag særlig er den dagen i uka der hun har satt av litt ekstra tid til skolearbeid.

Nå går turen videre til Trondheim og studier på NTNU.

– Jeg har planer om å studere medisin. Det er sannsynlig at jeg kommer inn, mener hun.

Les hele saken i RB (ANB)

På forsiden nå


...

Jonas mister allierte

Arbeiderpartiet kan risikere å stå uten allierte på Stortinget, med både SV og Senterpartiet under sperregrensen.

...

Her ble Louise født!

Det er ikke ofte at ferga på Ølhammeren har en passasjer mer når de kommer i land enn da de la fra kai på Jøa. Men sånn var det faktisk mandag morgen!

...

Vekst med klimatiltak

Kommentar: Vekst behøver ikke true klimaet.

Les hele kommentaren her

...

Takket nei til sjakk-VM

Statsministeren blir ikke med til Sotsji.