...
Mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, er varetektsfengslet i fire uker. Foto: ANB/illustrasjon

Drapssiktet varetektsfengslet

Mannen som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en husbrann i Orkdal, er varetektsfengslet i fire uker.

Publisert 26.06.2012 kl 16:51 Oppdatert 26.06.2012 kl 16:53

Tips en venn på e-post:Den drapssiktede 41-åringen ble fremstilt for fengsling tirsdag. Retten fulgte aktors påstand om fire ukers varetekt, skriver NRK.

– Basert på vitneavhør og obduksjonsrapporten er det skjellig grunn til mistanke om at avdøde var død før brannen startet, sier politiadvokat Eli Aasland.

Siktedes forsvarer anket på stedet.

– Min klient holder fast ved sin uskyld og stiller seg uforstående til kjennelsen i tingretten i dag, sier Kolbjørn Lium til NTB.

Nedbrent hus

Det var 46 år gamle Hege Opøien som ble funnet død i ruinene av det nedbrente huset i Orkanger i Sør-Trøndelag lørdag morgen. Hennes 41 år gamle samboer ble pågrepet rundt midnatt natt til søndag og er siktet for forsettlig drap.

Politiet har ikke ønsket å utdype bakgrunnen for siktelsen utover at den bygger på funn og opplysninger som har kommet fram i avhør.

Drap

– Vi har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, men vi ønsker ikke å si noe om innholdet i den ennå, sa politiadvokat Kornelia Lykke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Til Adresseavisen sier imidlertid lensmann Elisabeth Nermoen at politiet mener de står overfor et drap:

– Det ligger i ordene at vi mener dette er et drap, sier Nermoen og bekrefter at det var opplysninger fra obduksjonen som gjorde at politiet fattet mistanke.

Ulovlig opphold

Brannen i Orkanger ble varslet ved sjutiden lørdag morgen. Mannen og de to barna på fem og åtte år hadde klart å komme seg ut av den brennende boligen. Den siktede 41-åringen hevder han ikke rakk å varsle samboeren før brannen utviklet seg.

Ifølge avisa Sør-Trøndelag kommer den siktede mannen opprinnelig fra Marokko. Han kom til Norge i 2000 og har siden oppholdt seg ulovlig i landet. Han søkte om asyl, men oppga feil nasjonalitet og fikk endelig avslag i 2004, skriver avisa.

Den nå avdøde kvinnen møtte ham i 2001, og lokalpolitikerne i Orkdal engasjerte seg etter hvert i kampen for at barna deres skulle få vokse opp sammen med både mor og far. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Erna taler med to tunger

Statsministeren prater positivt om trepartssamarbeidet. LO-leder Gerd Kristiansen mener det bare er tomme ord.

...

Utsetter omstridt forslag

Priskontrollen for landbrukseiendommer blir ikke rørt før tidligst til våren.

...

Her vil ingen ha jobb

Da kommunen lyste ut to faste sykepleierstillinger, var det ingen som søkte.

...

Erna innrømmer at uføre rammes

Statsminister Erna Solberg medgir nå at regjeringen har fremmet et forslag som rammer uføre.