...
Med ost fra eget ysteri og bakevarer fra egen steinovn har Oddbjørn og Astrid Olsen på Kjerringøy gård etter hvert fått et solid renommé for produktene fra Markens Grøde. Foto: Helge Grønmo, AN

Norges beste ost?

Dette er osten Arne Brimi skryter uhemmet av.

Publisert 30.06.2012 kl 10:36 Oppdatert 12.07.2012 kl 14:34

Tips en venn på e-post:

[Avisa Nordland]

I fjor ble osten Rød Kjerringøy fra kåret til Norges beste. Nå skryter Arne Brimi uhemmet av ostene fra Kjerringøy, og har allerede bestilt mange kilo til egen kjeller.

– Løp og kjøp! På Markens Grøde har de skjønt hva som gir god kvalitet, og ostene fra Kjerringøy tåler å sammenlignes med de aller fleste gode ostene, skryter ikke helt ukjente Arne Brimi.

Det var under et besøk i Bodø for en tid tilbake at Brimi hadde litt tid til overs. Den benyttet han til å ta en avstikker til Kjerringøy og et besøk på ysteriet til Markens Grøde. Etter å ha fått en smakebit på de fleste av ostene som produseres der, kjøpte han med seg flere eksemplarer av osten Rød Kjerringøy.

- Ikke akkurat kortreist mat, med tanke på at du måtte frakte ostene med deg helt til Lom?

- Det er ingen bygder i Norge som har alt de trenger. Det som er viktig er å ha mat med identitet, og det må det være en åpenhet for kvalitetsmat hos alle, slik at vi har lyst til å smake på forskjellige matvarer som lages både i Norge og andre land, sier Brimi.

Etter Kjerringøy-besøket har han allerede lagt inn en større bestilling på flere av ostene som produseres der:

- Det blir noen kilo som skal forbrukes utover høsten og fram til jul, ja.

Les hele saken her!

På forsiden nå


...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Husk å stille klokken!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?

...

Ambisiøs klimapolitikk

Kommentar: Norge må diskutere nye klimatiltak i kjølvannet av EUs nye klimamål.

Les hele kommentaren her

Stormen flyttet utedoen

– Og hele hytta ristet, forteller Johan Aslak Logje (52) fra Nordreisa. Se video!