...
De som har vært matforgiftet vet at det er toalettet som teller. Foto: Dagsavisen/ANB

Færre ble matforgiftet

Og de fleste som ble matforgiftet ble syke i utlandet.

Publisert 30.06.2012 kl 19:35 Oppdatert 30.06.2012 kl 19:38

Tips en venn på e-post:



Det var en svak nedgang i antallet matforgiftninger blant nordmenn i fjor, og fortsatt blir de fleste syke i utlandet.

Folkehelseinstituttets årlige rapport om infeksjoner og utbrudd fra næringsmidler viser at det fortsatt er lite smittestoffer i norsk mat.

Sammenlignet med de fleste andre land kommer Norge godt ut, og i 2011 var det en svak nedgang i antallet som fikk infeksjoner på grunn av noe de hadde spist.

Norovirus er en av de vanligste årsaken til utbrudd og mistenkes for å ligge til grunn for 30 prosent av alle utbrudd.

Antallet tilfeller av bakteriene campylobacteriose og salmonella var på omtrent samme nivå i 2011 som i 2010. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Mindre salt i smøret

Helseminister Bent Høie vil ha mindre salt i maten. Tine tar ham på ordet og reduserer saltinnholdet i smør.

...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Husk å stille klokken!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?

...

Ambisiøs klimapolitikk

Kommentar: Norge må diskutere nye klimatiltak i kjølvannet av EUs nye klimamål.

Les hele kommentaren her