De som har vært matforgiftet vet at det er toalettet som teller. Foto: Dagsavisen/ANB

Færre ble matforgiftet

Og de fleste som ble matforgiftet ble syke i utlandet.
Publisert 30.06.2012 kl 17:35 Oppdatert 30.06.2012 kl 19:38

Tips en venn på e-post:



Det var en svak nedgang i antallet matforgiftninger blant nordmenn i fjor, og fortsatt blir de fleste syke i utlandet.

Folkehelseinstituttets årlige rapport om infeksjoner og utbrudd fra næringsmidler viser at det fortsatt er lite smittestoffer i norsk mat.

Sammenlignet med de fleste andre land kommer Norge godt ut, og i 2011 var det en svak nedgang i antallet som fikk infeksjoner på grunn av noe de hadde spist.

Norovirus er en av de vanligste årsaken til utbrudd og mistenkes for å ligge til grunn for 30 prosent av alle utbrudd.

Antallet tilfeller av bakteriene campylobacteriose og salmonella var på omtrent samme nivå i 2011 som i 2010. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Nesbø slipper løs leiemorderen

– Det er min jobb som krimforfatter å lure deg, sier forfatteren – klar med blodferske «Blod på snø».

KOMMENTAR

Pene ord i Nydalen

Sentrale borgerlige politikere var tirsdag samlet i Nydalen til samlivskurs under ledelse av statsminister Erna Solberg.

Gir ikke opp søndagen

– Søndagsåpne butikker vil endre samfunnet totalt, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Dette skal bli en storselger

– Verdens første premium kompaktbil med sju seter.