...
Flaggene vaiet på halv stang i Alta i dag. Illustrasjonsfoto. Foto: Forsvarets mediesenter/ANB

Sterkt preget lokalsamfunn

Alta/Oslo (ANB-NTB): Flaggene vaiet på halv stang i Alta onsdag, dagen etter at en mor og hennes lille datter druknet i Store Kufjorden.

Publisert 04.07.2012 kl 21:40 Oppdatert 04.07.2012 kl 21:50

Tips en venn på e-post:

Det var Marianne Iversen (42) og hennes datter Ravdna M. Iversen Schei (1 1/2) som omkom. De ble onsdag ettermiddag hentet ut av dykkere fra styrehuset på den havarerte oppdrettsbåten Maria som ligger på rundt 40 meters dyp i fjorden på sørvestsiden av Seiland. De ble tatt om bord i KV Nordkapp og brakt til hjembyen Alta.

- Det er en veldig tragisk hendelse som har rammet Alta-samfunnet. Det er også et lite samfunn ute på Seiland som er rammet, sier rådmann Bjørn-Atle Hansen i Alta kommune til TV 2.

Pårørende først

Både Statens havarikommisjon for transport og Arbeidstilsynet er varslet om havariet.

- Sammen med kommisjonen og forsikringsselskapet vil vi torsdag dra ut til havaristedet for å ta stilling til om båten skal heves for å prøve å fastslå årsaken til ulykken, sier direktør John Binde i Norway Royal Salmon (NRS) til NTB.

Alta kommune tar seg av de involverte.

- Vi har kriseteamet vårt i arbeid. Vi har vært i kontakt med dem som var involvert i ulykken og gir dem hjelp så langt vi klarer. I tillegg har vi hatt en markering i barnehagen der den omkomne jenta gikk, sier rådmannen.

To familier

I alt åtte personer var om bord i oppdrettsbåten da den sank tirsdag ettermiddag.

To familier - to menn, to kvinner og to barn - var på vei tilbake fra fjelltur på Seiland. De planla å bruke en gummibåt på 12 fot tilbake til Altneset ytterst i fjorden, men ble overrasket av dårlig vær.

De fikk kontakt med de to i oppdrettsbåten som tilhører NRS Finnmark, et datterselskap av NRS. Deretter ble de seks plukket opp av Maria som tok gummibåten på slep.

- Da denne slet seg, forsøkte de å heise den om bord. Det gikk ikke som planlagt. Båten kantret, og det oppsto en svært dramatisk situasjon, sa politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

To kom seg ikke ut av båten, mens de andre klarte å svømme inn til land. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Slik har du ikke sett et vikingskip før!

Vant den gjeveste prisen blant «verdens sprøeste pepperkakebakere».

...

Pengedryss til nærbutikkene

– Vent med hyttehandelen til du kommer til nærbutikken, oppfordrer statsråd Jan Tore Sanner.

...

Ett frimerke var ikke nok

Alle julekortene veide tre gram for mye.

...

Nå er det ingen som ler

Skoda setter ny rekord, og det imponerer i bilbransjen.