...
Fotballpresident Yngve Hallén, generalsekretær Kjetil Siem og Svein Graff under søndagens pressekonferanse i forbindelse med kampfiksing. Foto: Dagfinn Limoseth, Digitalsport

Ingen siktet for kampfiksing

Politiet har full forståelse for at Norges Fotballforbund anmeldte kampfiksingssaken, selv om det foreløpig ikke er funnet noe kriminelt.

Publisert 10.07.2012 kl 14:41 Oppdatert 10.07.2012 kl 15:45

Tips en venn på e-post:


Tror du kampfiksing er utbredt i Norge?

Ja
Nei

Din stemme er registrert

Avsluttet

Kampfiksing i Norge

Kampfiksingssaken
  • Sist søndag ble 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam utsatt på bakgrunn av mistanke om resultatmanipulering. En navngitt spiller skal være involvert. Kampen er blitt omberammet til 18. juli.
  • Norges Fotballforbund (NFF) varslet søndag at det også ville ettergå tips tilknyttet kamper i 2. divisjon. En av disse kampene er Østsiden - Follo, som ble spilt 24. juni, basert på tips fra Follo.
  • 2.-divisjonslaget Asker har også kontaktet NFF om sin kamp mot Frigg 24. juni. Asker tapte 1-7. Klubben syntes resultatet var så spesielt at forbundet burde varsles.
  • Mandag anmeldte NFF saken til politiet og hadde møter med aktuelle klubber.
  • Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, har uttalt at det sannsynligvis er snakk om organisert kriminalitet.
  • Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) varslet mandag at kulturdepartementet sammen med NFF og Norsk Tipping skal sette i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot kampfiksing.
  • Tirsdag gjennomførte politiet avhør i saken. Ingen er siktet i saken, og politiet sa at de foreløpig ikke har noe konkret å bygge saken videre på.
  • Tirsdag tok også Kjelsås kontakt med NFF etter at keeperen på laget hadde fått meldinger på Facebook om å fikse en kamp i 2. divisjon.

Tirsdag gjennomførte politiet flere avhør i saken. En spiller var i løpet av dagen inne til vitneavhør med politiet, i tillegg til flere personer tilknyttet de aktuelle klubbene.

– Vi har for øyeblikket for lite konkret fakta til å gå viere på enkeltpersoner, sier Gro Smogeli, sjef for Finans-og miljøkrimavdelingen i Oslo politidistrikt til NTB etter tirsdagens avhør.

– Vi skal ikke si at vi ikke har en sak, men vi kan ikke ta saken videre før vi har objektive data, sier Smogeli.

Ingen mafiaspor

Foreløpig er det kun informasjonen fra NFF og de aktuelle klubbene politiet har å forholde seg til i saken.

– Vi har ikke fått tips fra andre enn NFF, og ønsker selvfølgelig tips om folk har faktaopplysninger om noen av de tre aktuelle kampene.

Smogeli kunne også opplyse at teorien om at utenlandsk mafia står bak foreløpig kun er spekulasjoner, da politiet ikke har noen signaler på at dette dreier seg om utenlandsk kriminalitet.

Politiet fortsetter med avhør og informasjonsinnhenting onsdag.

– Dette er ikke en sak som brenner, men vi setter inn tilstrekkelig med ressurser på denne saken, sier Smogeli.

Kan se på saken selv

Mandag overleverte fotballpresidenten alt Norges Fotballforbund (NFF) hadde av informasjon i kampfiksingssaken til politiet.

– Det er viktig for oss at dette blir en formell sak, sier informasjonssjef Svein Graff i fotballforbundet til NTB.

Selv om fotballforbundet for øyeblikket har lagt saken i politiets hender, kan det skje at den igjen ender opp på NFFs bord. Fotballforbundets eget uavhengige utvalg som håndterer sanksjons- og straffesaker, Doms- og sanksjonsutvalget, kan komme til å ta stilling til om det har skjedd brudd på forbundets eget lovverk i denne saken, da kampfiksing er et brudd på NFFs lover.

Informasjonsrådgiver Yngve Haavik i NFF informerer at utvalget foreløpig ikke har mottatt noen sak og ønsker ikke å spekulere på eventuelle saker som kan havne på deres bord.

Forbundets egen påtalenemnd må ta stilling til om de mener det er grunnlag for påtale etter NFFs lover og regler.

– Påtalenemnda vil nok avvente for å se hva som kommer ut av politiets etterforskning – uten at jeg kjenner til status i deres arbeid, sier Haavik.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Dette irriterer oss i bilen

Slik unngår du «The road to hell» i juletrafikken.

...

Våpen inn bakveien

Kommentar: Å sende politiet ut blant befolkningen med skarpladde våpen er mer enn en skrivebordsbeslutning.

Les hele kommentaren her

...

Bruker IKKE gavekortet!

En av fire har det på sin ønskeliste, men mange bruker likevel ikke gavekortet de får.

...

Opprør mot Instagram

Har du også mistet mange Instagram-følgere?