...
Teltleiren på Årvoll er midt i en anleggsplass. Foto: Terje Pedersen, ANB

Undersøker om leiren er trygg

Romfolket får bli i leiren sin på Årvoll i Oslo inntil videre, men bydelen skal vurdere om det er forsvarlig å bo der.

Publisert 16.07.2012 kl 12:45 Oppdatert 16.07.2012 kl 12:53

Tips en venn på e-post:

Fungerende byrådsleder Torger Ødegaard (H) i Oslo hadde mandag formiddag et møte med Bjerke bydel. Der ble de enige om at forholdene for romfolket som bor i leiren skal undersøkes av kommunen.

– Vi skal sende inn bydelsoverlege og helsesøster for å undersøke om det er trygt å være der. Det gjelder både sikkerhet og sanitære forhold. Bydelsbarnevernet skal også inn fordi de har mottatt flere bekymringsmeldinger, sier Ødegaard til NTB.

Romfolket ble invitert til tomten av Vanesa Quintavalle etter at de ble bedt om å forlate parken rundt Sofienberg kirke på fredag. Quintavalle eier halve tomten på Årvoll, mens den andre halvdelen eies av entreprenøren Albert Kr. Hæhre.

Hæhre sier til Aftenposten at han frykter for sikkerheten til folkene som bor i leiren, siden tomten er en «usikret byggeplass».

– Jeg vil ikke be Oslo kommune om å gjøre noe spesielt, men jeg vil ta opp spørsmålet om hvordan dette skal løses. Jeg føler at dette er en sak som Oslo kommune bør løse. Slik jeg ser det, ligger det ikke innenfor regelverket at folk kan bo på tomten, sier han.

Tidligere i dag kom det to toaletter til leiren på Årvoll, og det skal komme to til senere. Det vil også komme på plass et system for avfallshåndtering, og vann vil bli regelmessig kjørt inn til leiren.

Byrådet håper nå at situasjonen for romfolket på Årvoll kan avklares så raskt som mulig, men vil foreløpig ikke stenge leiren med tvang.

– Bydelen retter nå flere henvendelser til eieren av tomten. Det er åpenbart for alle at dette er et sted som egner seg svært dårlig for camping. Dette er en privat tomt, og eier burde tenkt på både sikkerhet og sanitære forhold før folk ble invitert dit, sier Ødegaard. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Møtes igjen søndag

Det ble som ventet ingen enighet mellom Utdanningsforbundet og KS under sonderingene fredag kveld.

...

Flere i soningskø

Kommentar: Det er for få fengselsplasser. Soningskøen vokser.

Les hele kommentaren her

...

– Vi blir ukloke

For annen kamp på rad tok tabelljumbo Sandnes Ulf ledelsen.

...

Fant blodspor i bil

Politiet skal ha funnet blodspor i bagasjerommet i en bil som skal tilhøre 21-åringen som er siktet for falsk forklaring i drapssaken på Øyer.