...
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen får kritikk for å ha stoppet stillingsutlysninger ved Ahus. Foto: Terje Pedersen, ANB

– Stoppet stillingsutlysninger

Oslo (ANB-NTB): Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal ha grepet inn og stoppet 750 stillingsutlysninger ved Ahus.

Publisert 08.09.2012 kl 20:11 Oppdatert 08.09.2012 kl 21:53

Tips en venn på e-post:Akershus universitetssykehus (Ahus) manglet personell før utvidelsen i fjor, og ville i 2010 utlyse 750 stillinger i en landsomfattende kampanje. Både VG og Dagsavisen skriver at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen grep inn og stoppet rekrutteringskampanjen kort tid før den skulle settes i gang.

Sykehuset ble bedt om å annonsere internt, noe som ikke ga det ønskede resultatet og førte til stor personalmangel.

– Personalmangelen gjorde fjoråret svært vanskelig, sier sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir.

Sterk kritikk

Ahus har fått sterkt kritikk fra Statens helsetilsyn for sin drift i 2011. Underbemanning skal ha ført til både pasientskader og dødsfall. Det er i sykehusets tilsvar til Helsetilsynet, der direktør Gunnlaugsdottir tilbakeviser at driften har vært direkte uforsvarlig, at et internt møtenotat fra 7. september 2010 legges ved.

I møtereferatet som Dagsavisen har fått tilgang på, står det at annonseringen ble stoppet fra øverste hold.

«Ekstern utlysning av restbehov v/Ahus ble stanset etter initiativ fra statsråden. Også distriktsinteresser (Helse Nord) engasjerte seg. Det legges nå opp til at stillingene i stedet lyses ut internt i de to foretakene OUS og Ahus», heter det blant annet i notatet.

Ifølge VG kom ordren om å stoppe rekrutteringskampanjen via telefon, noe som ville vært lovstridig.

– Misforståelse

Statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet avviser at helseministeren har gitt en slik instruks, mens styreleder Peder Olsen i Helse sør-øst mener at møtereferenten må ha misforstått og at det var Bente Mikkelsen, direktør i Helse sør-øst, som stoppet den eksterne rekrutteringskampanjen.

Annonsen kom til slutt på trykk etter at Hulda Gunnlaugsdottir tok over som Ahus-direktør i oktober 2010.

– Tre uker etter at jeg fikk jobben sa jeg: Vi utlyser eksternt, hvis ikke blir det ingen omstilling. Jeg spurte ikke eier, og det angrer jeg ikke, sier hun til Dagsavisen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Slik unngår du poseavgift

Spar miljø og penger, men ikke kast restavfall i de grønne matposene.

...

Politifolk med våpen

Kommentar: Regjeringen har sagt ja til midlertidig bevæpning av politiet.

Les hele kommentaren her

...

Stor kamp om liten bolig

Det er ikke hver dag en enebolig i Oslo legges ut for 2,5 millioner kroner, så det lille huset på Abildsø ble raskt solgt.

...

– Snøscooter er en naturlig del av friluftslivet

Professor mener at seks tidligere miljøvernministre prøver å gi inntrykk av at det kun er skigåere som nyter friluftslivet.