...
Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen får kritikk for å ha stoppet stillingsutlysninger ved Ahus. Foto: Terje Pedersen, ANB

– Stoppet stillingsutlysninger

Oslo (ANB-NTB): Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal ha grepet inn og stoppet 750 stillingsutlysninger ved Ahus.

Publisert 08.09.2012 kl 20:11 Oppdatert 08.09.2012 kl 21:53

Tips en venn på e-post:Akershus universitetssykehus (Ahus) manglet personell før utvidelsen i fjor, og ville i 2010 utlyse 750 stillinger i en landsomfattende kampanje. Både VG og Dagsavisen skriver at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen grep inn og stoppet rekrutteringskampanjen kort tid før den skulle settes i gang.

Sykehuset ble bedt om å annonsere internt, noe som ikke ga det ønskede resultatet og førte til stor personalmangel.

– Personalmangelen gjorde fjoråret svært vanskelig, sier sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir.

Sterk kritikk

Ahus har fått sterkt kritikk fra Statens helsetilsyn for sin drift i 2011. Underbemanning skal ha ført til både pasientskader og dødsfall. Det er i sykehusets tilsvar til Helsetilsynet, der direktør Gunnlaugsdottir tilbakeviser at driften har vært direkte uforsvarlig, at et internt møtenotat fra 7. september 2010 legges ved.

I møtereferatet som Dagsavisen har fått tilgang på, står det at annonseringen ble stoppet fra øverste hold.

«Ekstern utlysning av restbehov v/Ahus ble stanset etter initiativ fra statsråden. Også distriktsinteresser (Helse Nord) engasjerte seg. Det legges nå opp til at stillingene i stedet lyses ut internt i de to foretakene OUS og Ahus», heter det blant annet i notatet.

Ifølge VG kom ordren om å stoppe rekrutteringskampanjen via telefon, noe som ville vært lovstridig.

– Misforståelse

Statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet avviser at helseministeren har gitt en slik instruks, mens styreleder Peder Olsen i Helse sør-øst mener at møtereferenten må ha misforstått og at det var Bente Mikkelsen, direktør i Helse sør-øst, som stoppet den eksterne rekrutteringskampanjen.

Annonsen kom til slutt på trykk etter at Hulda Gunnlaugsdottir tok over som Ahus-direktør i oktober 2010.

– Tre uker etter at jeg fikk jobben sa jeg: Vi utlyser eksternt, hvis ikke blir det ingen omstilling. Jeg spurte ikke eier, og det angrer jeg ikke, sier hun til Dagsavisen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Derfor smiler miljø-Rasmus

Miljøpartiet De Grønne går fram 1,5 prosentpoeng og kan notere firetallet på aprilmålingen til Opinion.

...

Viktige yrkesfag

Kommentar: Kunnskapsministeren varsler gjennomgang av yrkesfagene.

Les hele kommentaren her

...

Ferguson skal finne erstatteren

Alex Ferguson bommet med anbefalingen av David Moyes, men skal likevel bistå når Manchester United igjen skal på jakt etter en ny manager.

...

Vil bevise sin uskyld

Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen vil for første gang stille i retten selv når spørsmålet om forlenget varetekt skal avgjøres onsdag formiddag.