...
En representant i bystyret i Bodø ble pågrepet av politiet i bystyresalen torsdag formiddag. Foto: Terje Pedersen, ANB

Pågrepet under bystyremøte

Ap-representant Ali Horori ble pågrepet av politiet i bystyresalen i Bodø torsdag formiddag.

Publisert 21.06.2012 kl 11:39 Oppdatert 21.06.2012 kl 11:40

Tips en venn på e-post:Politiet mener den mangeårige bystyrerepresentanten har unnlatt å møte til avhør i en straffesak.

– Politiet har i dag vært utenfor Bodø bystyre og hentet en person til avhør i en straffesak. Grunnen til at personen ble hentet inn til avhør er at vedkommende til tross for flere innkallinger har unnlatt å møte til avhør, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tove Kaspersen i Salten politidistrikt.

To sivilkledde politimenn troppet ifølge NRK opp i bystyresalen like før klokka 10 og pågrep Horori mens bystyrekolleger fulgte med på hva som skjedde. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken straffesak det gjelder, eller hvilken rolle vedkommende har i saken. Det vil fra politiets side ikke bli gitt mer informasjon i denne saken, opplyser Kaspersen.

Bystyrerepresentanten fulgte med polititjenestemennene inn på et kontor på rådhuset, hvor han fikk beskjed om å kalle inn en vararepresentant. Ingen andre i bystyret ble informert om bakgrunnen for pågripelsen, ifølge NRK.

– Bystyret var i ferd med å settes da to sivilkledde politimenn kom inn og gikk bort til Horori. De nærmest fotfulgte ham inn på et kontor slik at han fikk meldt fra om at han måtte forlate bystyresalen, sier en person som var vitne til pågripelsen til NRK. Personen reagerte på måten politiet agerte og oppførte seg på og forteller at det kunne virke som politiet fryktet at Horori skulle stikke av. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Mindre salt i smøret

Helseminister Bent Høie vil ha mindre salt i maten. Tine tar ham på ordet og reduserer saltinnholdet i smør.

...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Husk å stille klokken!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?

...

Ambisiøs klimapolitikk

Kommentar: Norge må diskutere nye klimatiltak i kjølvannet av EUs nye klimamål.

Les hele kommentaren her