...
Jens Stoltenberg med sin iPad. Foto: Statsministerens kontor

Styrer – også i ferien

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) styrer landet, også mens han er på ferie.

Publisert 29.07.2012 kl 19:20 Oppdatert 30.07.2012 kl 07:07

Tips en venn på e-post:

Med mobilt bredbånd og noen elektroniske dingser holder han og alle regjeringens medlemmer seg i kontakt med kontoret.

Den tid er for lengst over da ferietid betydde isolasjon og avskjerming fra omverdenen. Nå er alle «hands on» hele tiden.

– Statsministeren styrer, også nå. Han har løpende kontakt med kontoret og sine nærmeste medarbeidere. Det er ikke slik at det oppnevnes ferievikar, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide til NTB.

Det er bare i tilfeller der statsministeren er fraværende og det er nødvendig å holde regjeringskonferanse eller statsråd, at en midlertidig leder av regjeringen stepper inn.

Rangordenen i den rødgrønne regjeringen tilsier at SVs nestleder Bård Vegar Solhjell er første avløser, mens Sp-leder Liv Signe Navarsete følger på tredjeplass.

Det er SVs spesielle situasjon, med partileder Audun Lysbakken utenfor regjering, som gjør at Solhjell får denne viktige posisjonen.

Måseide opplyser at Stoltenberg er på ferie i Norge, og der vil han bli i «noen tid framover». Mer konkret vil hun ikke være. Men i løpet av den første uken i august vil både Stoltenberg og regjeringens øvrige medlemmer trolig være på plass.

Rapport

Stikkord er 22. juli-kommisjonen. Rapporten som skal gi det fulle og hele bildet av hendelsesforløpet terrordagen, og tiden forut, blir lagt fram mandag 13. august.

Etter markeringen av årsdagen for terroranslagene, blir dette neste merkedato i prosessen med å bearbeide det nasjonale traumet. Så følger domsavsigelsen 24. august.

Hvis man holder 22. juli-markeringen utenfor, har det ifølge Måseide vært en rolig sommer for statsministeren.

Men flere statsråder har vært synlige og aktive. Både utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) har vært løpende engasjert i Syria-spørsmålet, mens arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og justisminister Grete Faremo (Ap) har vært involvert i oppstyret rundt romfolkets leir i Oslo.

Det er fortsatt ferietid i departementene, men hovedregelen er at en person fra politisk ledelse alltid skal være på plass. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Husk å stille klokken!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?

Stormen flyttet utdoen

– Og hele hytta ristet, forteller Johan Aslak Logje (52) fra Nordreisa. Se video!

Slik ser datamaskinen at amerikanere sier «tomato».

Slik skjønner den hva du sier

Her er forklaringen på hvordan Google Now på mobilen klarer å gjenkjenne stemmen din.