Kameraovervåking av boliger blir stadig vanligere. Disse tyvene ble filmet under et innbrudd i en bolig i Nes i Akershus. Foto: Politiet/RB/ANB

Kamera på boligen

Stadig flere sikrer boligen sin med overvåkningskameraer.
Publisert 15.02.2012 kl 08:23 Oppdatert 15.02.2012 kl 08:23

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

[Romerikes Blad] Boligeeiere setter opp kameraer både innendørs og utenfor boligen for å skremme bort frekke innbruddstyver.

Sikkerhetsbransjen tror noe av nedgangen i antall boliginnbrudd skyldes at flere velger å installere boligalarmer med overvåkningskamera.

– Alle våre boligalarmer som selges nå, kommer med overvåkningskamera, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Viggo Skeisvoll (bildet) til Romerikes Blad.

– Kameraene settes opp inne i boligen. Når alarmen går, sendes en rekke bilder til vår alarmsentral. Dermed kan vi se hva eller hvem som har utløst alarmen, og rykke ut til boligen samtidig som politiet eventuelt varsles.

Sector Alarm er Norges nest største sikkerhetsselskap, og ifølge Skeisvoll selger selskapet mellom 13.000 og 14.000 boligalarmer i året.

– Det er ingen tvil om at innbruddsalarmer virker avskrekkende. Tyver vil tenke seg om to ganger når de ser at huset er utstyrt med alarm som er tilknyttet en bemannet vaktsentral, mener Skeisvoll.

Tall fra NHO Service viser at det er åtte ganger større sjanse for innbrudd dersom man ikke har en innbruddsalarm tilknyttet en vaktsentral. (ANB)

På forsiden nå


Selger ikke Flytoget nå

Fra før har regjeringen skjermet Kongsberg Gruppen. Nå er også Flytoget og Statsskog berget i denne omgang.

– Nå er det Nord-Norges tur

Åpningen av Barentshavet kan gi milliardinntekter og tusenvis av arbeidsplasser.

Slik takler du underkjølt regn

– Biler med gode piggdekk risikerer å skli rundt som Bambi på isen.

Onsdag stopper Norge!

Onsdag ettermiddag lammes Norge i to timer. LO, Unio og YS går til politisk streik.