Kameraovervåking av boliger blir stadig vanligere. Disse tyvene ble filmet under et innbrudd i en bolig i Nes i Akershus. Foto: Politiet/RB/ANB

Kamera på boligen

Stadig flere sikrer boligen sin med overvåkningskameraer.
Publisert 15.02.2012 kl 07:23 Oppdatert 15.02.2012 kl 08:23

Tips en venn på e-post:Lokale meglere

[Romerikes Blad] Boligeeiere setter opp kameraer både innendørs og utenfor boligen for å skremme bort frekke innbruddstyver.

Sikkerhetsbransjen tror noe av nedgangen i antall boliginnbrudd skyldes at flere velger å installere boligalarmer med overvåkningskamera.

– Alle våre boligalarmer som selges nå, kommer med overvåkningskamera, sier administrerende direktør i Sector Alarm, Viggo Skeisvoll (bildet) til Romerikes Blad.

– Kameraene settes opp inne i boligen. Når alarmen går, sendes en rekke bilder til vår alarmsentral. Dermed kan vi se hva eller hvem som har utløst alarmen, og rykke ut til boligen samtidig som politiet eventuelt varsles.

Sector Alarm er Norges nest største sikkerhetsselskap, og ifølge Skeisvoll selger selskapet mellom 13.000 og 14.000 boligalarmer i året.

– Det er ingen tvil om at innbruddsalarmer virker avskrekkende. Tyver vil tenke seg om to ganger når de ser at huset er utstyrt med alarm som er tilknyttet en bemannet vaktsentral, mener Skeisvoll.

Tall fra NHO Service viser at det er åtte ganger større sjanse for innbrudd dersom man ikke har en innbruddsalarm tilknyttet en vaktsentral. (ANB)

På forsiden nå


Nesbø slipper løs leiemorderen

– Det er min jobb som krimforfatter å lure deg, sier forfatteren – klar med blodferske «Blod på snø».

KOMMENTAR

Pene ord i Nydalen

Sentrale borgerlige politikere var tirsdag samlet i Nydalen til samlivskurs under ledelse av statsminister Erna Solberg.

Gir ikke opp søndagen

– Søndagsåpne butikker vil endre samfunnet totalt, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Dette skal bli en storselger

– Verdens første premium kompaktbil med sju seter.