Nå er grillsesongen her, men når du ikke bruker den nye gassgrillen, bør du sørge for at den forsvarlig låst fast. Foto: Handout/ANB

Lås fast grillen

Denne pinsen får kriminelle rene grillgaver servert fra terrasser og hager rundt om i Norge.
Publisert 26.05.2012 kl. 09:04 Oppdatert 26.05.2012 kl. 09:04

Tips en venn på e-post:Har du en grill av det mer eksklusive slaget, som denne gassgrillen fra Weber, bør du sørge for at å ha den låst fast. Foto: Jim York, Weber/ANB

Pinsen markerer starten på grillsesongen for mange av oss. Grilling er sommerkos med venner og familie. Mange investerer derfor i en skikkelig utegrill og dyre hagemøbler.

Det vet også de kriminelle, og store verdier står nå usikret i hager og på terrasser.

En litt luksuriøs utegrill koster fort mer enn ti tusen kroner. Toppmodellene koster over tretti tusen. Ulike forhandlere forteller også om stor etterspørsel etter eksklusive utemøbler.

– Dette er verdier som ofte står lett tilgjengelig for alle og enhver; også kriminelle, fastslår Fred Nilsen, fagsjef for skadeforebygging i SpareBank 1.

– Det kommer inn en del meldinger om slike skader nå når utesesongen er i gang. Mange blir skuffet når de oppdager at forsikringdekningene ikke har holdt tritt med verdiutviklingen på griller og utemøbler, forteller han.

– Det oppstår derfor betydelige økonomiske tap ved slike skader fordi forsikringssummene ofte viser seg å være for lave. Jeg oppfordrer folk til å sjekke forsikringen sin.

Alle forsikringsselskapene tilbyr ulike innboforsikringer med forskjellige dekninger.

– Mange har verdier som langt overskrider de vanlige verdigrensene i innboforsikringen, forteller Nilsen.

– Det betyr at folk må tenke gjennom hva som kan gjøres for å sikre verdiene.

Hvordan dette best kan gjøres, vil avhenge av forholdene hos den enkelte.

Her er tre tips:

1) Lås fast den dyre grillen eller lagre den innendørs når du ikke bruker den.

2) Ved lengre fravær bør kostbare møbler låses inn i boden.

3) Godt innsyn til uteområdet fra naboeiendommene kan hindre besøk av uønskede gjester. Gjør avtaler med naboen – og hjelp hverandre med å følge med. (ANB)

Les mer om:  Bolig 

På forsiden nå