...
Skatval stasjon ligger 65,9 meter over havet og ligger ved Nordlandsbanen. Nå skal huset selges. Foto: Elisabeth Gulaker, Stjørdalens Blad/ANB

Hus for togfrelste

Skatval (ANB): Er du i overkant interessert i tog, kan du nå sikre deg din egen, særegne togstasjon.

Publisert 07.06.2012 kl 08:27 Oppdatert 07.06.2012 kl 08:40

Tips en venn på e-post:

[Stjørdalens Blad] Det er ærverdige Skatval stasjon i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag som nå skal selges. Stasjonen er tegnet av Paul Due først på 1900-tallet,

Den har blitt vesentlig renovert de senere årene og har vært drevet som pub og restaurant for en stund siden. Det betyr at det er etablert restaurantkjøkken og en pub-del i stasjonens ekspedisjon og venterom.

Stasjonsbygningen på Skatval ligger ved Nordlandsbanen. Selve stasjonsdriften er nedlagt, og stoppestedet for toget er flyttet en liten hundremeter lenger sør.

– Huset har potensiale for noen som kanskje vil drive restaurant eller er togfrelste. Se her. Her er det panoramautsikt til fotballstadion også, sier eiendomsmegler Nils Nordbotn i det han går ut på balkongen i andre etasje.

Stasjonsbygningen har en leilighetsdel i andre etasje, som i de senere årene er brukt til kurs og møtelokaler.

– Dagens eier har søknad inne på omregulering til boligdel i andre etasje. Da blir det mulighet for å bo og drive stedet, sier Geir Falck Andersen i meglerhuset Nylander, som skal selge stasjonsbygningen for dagens eier.

Skatval stasjon har samme byggestil i stein og rødmalt treverk som Stjørdal, Langstein og Skogn stasjon, som alle er tegnet av samme arkitekt Due.

Her kan du se flere bilder av statsjonen som er til salgs