«The Beach» fra 2000 trigger fortsatt reiselysten til nordmenn. Filmen ble spilt inn på øya Koh Phi Phi et lite stykke utenfor Phuket. Foto: 20th Century Fox

«The Beach» frister mest

Hvilken film har gitt deg mest reiselyst?
Thomas H.
Thomas Hildonen, ANB Profil E-post
Publisert 13.06.2012 kl 10:24 Oppdatert 13.06.2012 kl 10:44

Tips en venn på e-post:

Film er ofte synonymt med vakre bilder, noe som fort leder til at fantasien også får fart på seg: «Ja, en dag, da skal jeg reise dit!»

Men hvilken film eller TV-serie gir filmelskerne mest reiselyst? Det spørsmålet stilte Amazon-eide Lovefilm.no, IMDbs søsterselskap, sine norske medlemmer.

Vinneren ble, kanskje ikke veldig overrakende, bildeskjønne «The Beach» fra 2000. Filmen handler om en ung og eventyrlysten backpacker (Leonardo DiCaprio) som setter kurs for Thailand, før han sammen med et fransk par gir seg i kast med å finne det mystiske strandparadiset (The Beach) hvor en gruppe ungdommer ifølge sagnet lever bekymringsfrie liv.

– «The Beach» er et kraftfullt, moderne mytedrama, som er utrolig godt laget. Med vakre Thailand som bakteppe gjennom hele filmen, er det ikke rart man får lyst til å pakke kofferten og sette seg på første fly til Bangkok. Til tross for at dette er en eldre film, er den fortsatt populær på utleiemarkedet, sier Ira Gladnikoff i Lovefilm.

Det er også norske innslag i filmen, og blant annet spilte Lars Arentz-Hansen en «fastboende» sørafrikaner på den hemmelige stranden.

«The Beach» fikk 18 prosent av stemmene, og slo knepent «Ringenes Herre»-triologien som endte opp med 17 prosent av stemmene.

Mens Frodo og Sam og resten av eventyrgjengen jakter på Dommedagsberget for å ødelegge ringen er dramaet egentlig spilt inn i New Zealand, sørkulens svar på Norge.

I New Zealand finner man både isbreer, fjorder og fjell – akkurat som her hjemme. Og selv om landet med de fascinerende øyene er helt på den andre siden av kloden skremmer det ikke nordmenn fra å drømme seg over dit.

Her er topp-ti-listen over filmer som gir nordmenn mest reiselyst:

  • The Beach (2000) Thailand (18 prosent)
  • Lord of the Rings Trilogy (2001) New Zealand (17)
  • Eat, Pray, Love (2010) Italia, Bali (13)
  • Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001) Frankrike (11,5)
  • Gossip Girl (2007) New York (10)
  • Notting Hill (1999) London (8)
  • Lost in Translation (2003) Tokyo (7,5)
  • Vicky Cristina Barcelona (2008) Barcelona (7,5)
  • City of God (2002) Rio De Janeiro (3,5)
  • Slumdog Millionaire (2008) India (3,2) (ANB)

På forsiden nå


Gi insektene et hotell!

Resultatet er trygge gjemmesteder og en summende og levende hage.

Slik gikk det Tesla møtte Golf

Tidenes mest urettferdige kappløp.

KOMMENTAR

EØS-avtalen

En fersk avgjørelse i EU-domstolen viser at EØS-avtalen gir et sterkere vern av faglige rettigheter i arbeidslivet enn mange vil ha det til.

7 av 10 mener prisen er viktigst

Vi ofrer både avreisetidspunkt og bonuspoeng når vi skal ut å fly.