Andelen av de mange turistene som besøker Norge som er fra Sør-Korea er stigende. Her nyter tursitene skulpturene i Vigelandsparken. Foto: ANB

Mange sørkoreanske turister

Stadig flere sørkoreanere oppdager Norge som reisemål. I fjor økte antallet overnattinger av sørkoreanske turister i Norge med 19 prosent.
Publisert 20.06.2012 kl 13:55 Oppdatert 20.06.2012 kl 14:00

Tips en venn på e-post:VisitDK

– Vi ønsker at enda flere tar ferien i Norge, sier statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet. I disse dager er han i Sør-Korea sammen med reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge. De skal møte sørkoreanske turoperatører og medier for å gjøre Norge enda mer kjent som turistland.

Det er stor medieinteresse for hva Norge har å by på, og 70 journalister har møtt statssekretæren på reisen, melder Nærings- og handelsdepartementet.

Sørkoreanske turister sto for over 45.000 overnattinger i Norge i fjor, og det er en vekst på hele 79 prosent fra 2009. Sørkoreanere oppholder seg også lenger i Norge enn gjennomsnittsturisten.

– Sør-Korea er et viktig og voksende marked for norsk reiseliv. Vi vil synliggjøre Norge som destinasjon ytterligere, og vil derfor treffe turoperatører. De er avgjørende for å selge Norge som reisemål, sier Ingebrigtsen.

Sør-Korea er nå Norges nest viktigste handelspartner Asia, etter Kina, men foran Japan. Samhandelen er nesten tredoblet det siste tiåret. (ANB-NTB)

På forsiden nå


– For Erna er jeg verdiløs

Per (64) ble rasende da han så utbetalingen fra Nav.

KOMMENTAR

Helsereformen

Helseminister Bent Høie (H) har lagt fram regjeringens konkrete opplegg for fritt behandlingsvalg.

Redd på glatta? Slik faller du riktig

Her viser judolæreren hvordan du unngår å skade deg.

Får støtte fra studentene

Landets 220.000 studenter gir nå sin støtte til stormønstringen mot endringer i arbeidsmiljøloven.