Drømmeferier på billigsalg

Av

<p> Bangkok, Beijing og Tokyo billigere enn noensinne. Se de historisk lave prisene. </p>

Nå er det drømmepriser til flere utenlandske destinasjoner, blant annet hit til Bangkok.

Nå er det drømmepriser til flere utenlandske destinasjoner, blant annet hit til Bangkok. (Foto: ANB-arkiv)

DEL

[NA24] Det har aldri vært billigere å reise til Asia. Billettprisene har falt med opptil 35 prosent i løpet av de siste par årene. Det viser fersk statistikk fra Norsk Flyprisindeks.

Ifølge indeksen er flyreiser til Bangkok, Beijing og Tokyo ekstremt billige akkurat nå.

– Den som ennå ikke har hatt anledning til å besøke det flytende markedet i Bangkok, Den Himmelske Freds Plass i Beijing eller Asakusa-templet i Tokyo har aldri hatt bedre muligheter enn nå, sier daglig leder i Travelmarket AS Svein Erik Søgård til NA24.

– Prisene på flybilletter til Asia er nede på et historisk lavt nivå, så de ettertraktede reisemålene i Asia burde være innenfor økonomisk rekkevidde for flere reiselystne enn før,

Ifølge tallene fra reisesøkemotoren Travelmarket.no har prisene falt med opptil 35 prosent på bare 24 måneder, avhengig av destinasjon og avreiselufthavn. Hver fjerde uke sjekkes prisene fra norske lufthavner til 10 populære oversjøiske destinasjoner.

I avreiseuke 18, fra 30. april til 6. mai, er billettprisene historisk lave hvis man sammenligner med tilsvarende uke i fjor og i forfjor.

Størst er prisfallet fra Oslo til Beijing der prisene på 24 måneder har falt med 29,2 prosent, til Tokyo har prisfallet vært på 18,1.

 • Les også:
  Lawrence Gap er vel verdt et besøk på kveldstid. Vakker utsikt, behagelige omgivelser og restauranter og barer på rekke og rad. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Regnbuen en tidlig morgen på Port St. Charles helt nord på øya. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados er en tidligere britisk koloni. Hovedstaden, Bridgetown, har klart å bevare noe av den engelske stilen i arkitekturen. Dette er parlamentet midt i byen, som minner veldig om Big Ben i London. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Det tropiske klimaet gjør at øya er frodig og grønn. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Levestandarden i landet er blant de høyeste i verden og ligger på 0,879 på Human Development Index-skalaen. Dette er det tredje beste i Nord-Amerika. Langs stranden ligger det en rekke flotte hotell og leilighetskomplekser. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados er den østligste øya i Karibia. Det ligger akkurat utfor Orkanbeltet. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Strendene på øya står ikke tilbake for strendene ellers i Karibia. Hvite og flotte. Badetemperaturen er også høyst godkjent. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Denne unike palmen finnes det bare én av i verden i følge de lokale. Det er uvisst hvordan treet har tatt form. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados har et tropisk klima med en gjennomsnittemperatur mellom 25 og 30 grader gjennom hele året. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Her ser vi &#34;Pink Beach&#34; i solnedgang. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  &#34;Pink Beach&#34; skiller seg ut fra de andre strendene på øya. Her er stranda mer lys brun enn hvit - slik de er ellers på øya. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados&#39; eldste kirke kan også være verdt en tur for de interesserte. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Den lokale varianten av kråka på Barbados. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Landskapet på østsiden. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Landskapet på østsiden. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Denne gamle vindmølla ruver på den østlige delen av øya. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Vinden gjør sjøen ypperlig for halvgode surfere. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  På den østlige delen av øya er naturen mer robust. Vinden slår hardt innover denne delen av øya - og folk flest bor på motsatt side. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Man kan bade i luksus om man ønsker det. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Her kan man nyte en drink ved bassengkanten, som ligger helt ved sjøkanten. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Port St. Charles er en av de mest eksklusive og dyre områdene på øya. Her bor det rike turister fra hele verden på hel- og halvårsbasis. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados er kjent for sin sukkerproduksjon, som igjen har gjort landet til en viktig leverandør av rom. En omvisning på Mount Gay-destilleriet er vel verdt en tur. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados er kjent for sin sukkerproduksjon, som igjen har gjort landet til en viktig leverandør av rom. En omvisning på Mount Gay-destilleriet er vel verdt en tur. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  En av øyas aller største tradisjoner er små barer som serverer lokal rom plassert rundt hele øya. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Lawrence Gap er vel verdt et besøk på kveldstid. Vakker utsikt, behagelige omgivelser og restauranter og barer på rekke og rad. Her en fiskerestaurant helt nede ved sjøkanten. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Lawrence Gap er vel verdt et besøk på kveldstid. Vakker utsikt, behagelige omgivelser og restauranter og barer på rekke og rad. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Lawrence Gap er vel verdt et besøk på kveldstid. Vakker utsikt, behagelige omgivelser og restauranter og barer på rekke og rad. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Port St. Charles. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  I Port St. Charles står luksusyachtene på rekke og rad. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  I Port St. Charles står luksusyachtene på rekke og rad. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Kirke i hovedstaden. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Selve bykjernen i Barbados har ikke veldig mye å tilby, og er ikke verdt stort mer enn et par timers vandring. Totalt bor det i underkant av 100.000 i hovedstaden. Totalt på hele øya er det i underkant av 700.000 innbyggere. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Biljard spilles også i Barbados. Her en spillehall midt i Bridgetown sentrum. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Havna i Bridgetown sett fra Chamberlain bru. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Port St. Charles. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  En lokal rastafari hviler ut etter en lang dag. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Bridgetown har en stor blanding av gamle forfalne og nyrestaurerte bygninger. Her av den siste sorten, som også har sin sjarm. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Her et flott og velrustet bygg midt i sentrum. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  I små hus rett i utkanten av Bridgetown kan man få handlet lokal kunst og suvenirer. Et stilig og rolig område. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Bridgetown. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Havna i Bridgetown har daglig flere cruiseskip på besøk. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Busstasjonen i byen er travel. Universitetet på øya ligger rett ved sentralstasjonen. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Kjøpesenter i Bridgetown. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Port St. Charles. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Bykjernen står for øvrig av en rekke store banker. Den høye levestandarden gjør det attraktivt for banker her. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Barbados. (Foto: Terje Alstad, ANB)
  Disse gutta kom roende over Atlanteren fra Kanariøyene. 59 dager på åpent hav i denne lille jolla er en imponerende bragd av Emil Eide Eriksen og Trond Bratland Erichsen. (Foto: Terje Alstad, ANB)

– På den desidert mest trafikerte strekningen fra Norge til Asia, ruten mellom Oslo og Bangkok, har prisene gått ned med 12,4 prosent, sier Søgård.

– Her har ikke minst nykommeren Qatar Airways sørget for økt tilgang på billetter i de laveste priskategoriene, og sørget for priskonkurranse med Thai Airways som har daglig direkteavgang mellom de to hovedstedene.

For Oslo - Beijing har snittprisen falt fra 5031 kr i 2010 til 3562 i 2012. Oslo - Tokyo falt fra 6536 kr til 5351. På Oslo - Bangkok falt prisen fra 5615 kr. til 4920 kr.

– Det har lenge vært tendens til fallende billettpriser, og det er ikke overraskende at prisnivået akkurat nå er helt i bunn, da flyselskapene kjemper en innbitt kamp om passasjerene i et marked med stor overkapasitet og svak etterspørsel, sier Søgård.

– Nettopp denne kombinasjonen gir de største mulighetene for forbrukerne. Det har vært overraskende å se at SAS for første gang har vært nede på et prisnivå hvor de kan matche de laveste prisene fra de store utenlandske konkurrentene,

Tabellen under viser prisutviklingen på flybilletter Alle prisene ble funnet fire uker før avreise (2. april 2012) og var tilgjengelige på søketidspunktet (Indeks 100 angir flypriser med avreise i uke 38/2009). Alle prisene er i NOK for billigste tur-retur billett inkludert skatter og avgifter.

Her kan du se en pristabell til oversjøiske destinasjoner med avreise uke 18

Artikkeltags