...
Fredrik Winsnes og Fredrik Nordkvelle feirer de tre poengene som førstnevnte sikret dem. Foto: Digitalsport

Perlemål avgjorde

Oslo (ANB-NTB): Fredrik Winsnes' drømmetreff fra 25 meter skaffet Strømsgodset sesongens første borteseier.

Publisert 18.10.2009 kl 20:53 Oppdatert 21.10.2009 kl 13:42

Tips en venn på e-post:


...
Fredrik Winsnes og Fredrik Nordkvelle feirer de tre poengene som førstnevnte sikret dem. Foto: Digitalsport
...
Strømsgodset feirer trepoengeren på Ullevaal. I front Alexander Aas og Fredrik Winsnes. Foto: Digitalsport

Omtalte lag og spillere


søndag

18

oktober

Lyn - Strømsgodset 0 - 1

Tippeligaen 2009 - søndag 18. oktober kl 18:00, Ullevaal Stadion

Les kampreferat

– Det var et godt og rent treff, og en deilig seier vi sikret oss, sa Fredrik Winsnes etter Godsets første borteseier i eliteserien.

Før søndag hadde laget tatt bare to poeng på 13 bortekamper.

1-0-seieren over Lyn plasserer drammenslaget på trygg plass foran de to siste serierundene. Fredrikstads hjemmekamp mot Odd mandag avgjør om det vil være fire, tre eller ett poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Winsnes ble matchvinner i en kamp der verken Lyn eller Strømsgodset imponerte. Det var en kald høstkveld på Ullevaal stadion, og det som skjedde på banen var ikke egnet til å varme fotballhjertene blant de 2926 tilskuerne som hadde funnet veien til arenaen.

Men Strømsgodset-tilhengerne gikk nok likevel fornøyd hjem.

Lyn kom best i gang, men Strømsgodset spilte seg raskt inn i kampen. Det var gjestene fra Drammen som hadde de største og farligste sjansene før pause, men kampen ble kjedelig, og i store perioder florerte feilpasningene.

Treverket

Lyn hadde store problemer med å spille seg til muligheter. Nærmest kom laget med et skudd i tverrliggeren sju-åtte minutter før full tid. Strømsgodset hadde flere gode muligheter. Marcus Pedersen traff tverrliggeren før pause, og Muhamed Keita sendte et skudd i treverket i annen omgang.

Strømsgodset ligger fortsatt over streken og på sikker plass i eliteserien etter seieren over Lyn, men imponerte ikke mot det desiderte bunnlaget i årets eliteserie.

– Vi ligger bedre an nå, og det er det viktige, ikke at seieren kom på bortebane. Jeg mener også at vi har godt heng på både Viking og Lillestrøm etter denne seieren, så vi har all grunn til å være optimister. Jeg synes det ser bra ut for oss, sa matchvinner Winsnes.

Skrøt av Winsnes

– Denne seieren var fullt fortjent og smakte godt. Det var deilig å forlate Ullevaal med alle poengene, sa Godset–trener Ronny Deila.

– Vi var klart best og produserte mange sjanser. Det var utrolig viktige poeng vi sikret oss, og jeg mener det er temmelig sikkert at vi ikke går rett ned nå.

Deila skrøt av matchvinner Winsnes.

– Jo, han er en viktig spiller for oss. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beholde ham, men vi kan ikke kjempe økonomisk mot for eksempel Rosenborg, sa treneren.

– Vi har fokus på å holde oss i eliteserien, og etter det som skjedde her på Ullevaal har jeg tro på at en seier til er nok, sa Strømsgodset–leder Jostein Flo. (ANB–NTB)

På forsiden nå


...

Etter mus kommer rev

Det har neppe vært flere rev i nyere tid enn det er nå, ifølge Statskog.

...

Dette irriterer oss i bilen

Slik unngår du «The road to hell» i juletrafikken.

...

Våpen inn bakveien

Kommentar: Å sende politiet ut blant befolkningen med skarpladde våpen er mer enn en skrivebordsbeslutning.

Les hele kommentaren her

...

Bruker IKKE gavekortet!

En av fire har det på sin ønskeliste, men mange bruker likevel ikke gavekortet de får.