...
Jack Warner er visepresident i FIFA. Foto: Digitalsport

Raser mot suspensjoner

Tidligere presidentkandidat Mohamed Bin Hammam og visepresident Jack Warner freser mot Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Publisert 30.05.2011 kl 09:55 Oppdatert 30.05.2011 kl 10:39

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere

Lag:


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/5622306/2011-05-30T10:39:03Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Topplederduoen ble søndag midlertidig utestengt av FIFAs etiske komité etter korrupsjonsanklager. De får dermed ikke delta på FIFA-kongressen, som starter tirsdag.

Bin Hammam og Warner er beskyldt for å ha tilbudt penger i bytte mot stemmer for førstnevnte i presidentvalget under et møte med Karibias Fotballforbund (CFU) tidligere i mai.

CFU-medlemmene Debbie Minguell og Jason Sylvester er også suspendert. Ingen av de fire møtte til FIFAs høring søndag. De får muligheten til å forsvare seg på nytt i juli.

Sinte

Warner er svært misfornøyd med komiteens arbeid.

– Blatter må stoppes. De hadde bestemt seg på forhånd og var ikke forberedt på å lytte. De var håndplukket til å gjøre en oppgave og gjorde nettopp det, sier Warner.

Bin Hammam er heller ikke nådig.

– Den etiske komiteen mente at bevisene ikke var sterke nok til å straffe meg. Derfor burde tvilen ha kommet meg til gode, men i stedet er jeg utestengt fra all fotballaktivitet, sa Bin Hammam.

Bin Hammam stiller spørsmål ved komiteens uavhengighet og mener det var forbundets generalsekretær, Jerome Valcke, som bestemte. Valcke var mannen som ba komiteen starte en gransking.

– Det er ikke slik jeg forstår fair play, sa Bin Hammam.

Bin Hammam krevde at også FIFA-president Sepp Blatter skulle granskes, men FIFA-presidenten ble frikjent søndag. Blatter hevder han ble spurt om råd av Warner før møtet, men at han ikke visste om hva som skjedde der. Blatter har også sagt han advarte mot å holde et slikt møte med CFU.

Trakk seg

Bin Hammam var eneste motkandidat til Blatter i presidentvalget, men 62-åringen fra Qatar trakk seg natt til søndag.

Hvis Blatter blir gjenvalgt, tar han fatt på sin fjerde og siste periode som FIFA-president. Han har vært president siden 1998.

Presidentvalget skal etter planen avgjøres onsdag. Valget kan bli utsatt hvis 75 prosent av de 208 delegatene ønsker det.

– Jeg er ikke FIFA. Jeg kan ikke endre agendaen. Det er opp til delegatene, sa generalsekretær Jerome Valcke søndag.

Presidenten i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, sier til VG at han håper Blatter vil være mer uredd i kampen mot korrupsjon i årene framover hvis han blir gjenvalgt.

– Jeg tenker iallfall slik. Han er opptatt av fotballens omdømme og vil være mer uredd fordi det blir hans siste periode, sier Hallén til VG.

Ifølge Reuters overtar kinesiske Zhang Jilong det midlertidige presidentansvaret i Asias Fotballforbund etter Bin Hammam. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Etter mus kommer rev

Det har neppe vært flere rev i nyere tid enn det er nå, ifølge Statskog.

...

Dette irriterer oss i bilen

Slik unngår du «The road to hell» i juletrafikken.

...

Våpen inn bakveien

Kommentar: Å sende politiet ut blant befolkningen med skarpladde våpen er mer enn en skrivebordsbeslutning.

Les hele kommentaren her

...

Bruker IKKE gavekortet!

En av fire har det på sin ønskeliste, men mange bruker likevel ikke gavekortet de får.