...
Ifølge NRK kan disse United-spillerne bli å se på Ullevaal i august. Foto: Digitalsport

United tilbake til Norge

Vålerenga har også i år landet en avtale om treningskamp med en storklubb på Ullevaal.

Publisert 07.05.2012 kl 17:34 Oppdatert 07.05.2012 kl 17:37

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/6046906/2012-05-07T17:37:02Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Manchester United kommer på besøk 5. august.

Avtalen ble offentliggjort på en pressekonferanse mandag ettermiddag. For fjerde gang siden 2008 har Oslo-klubben lykkes i å få klubber blant den europeiske fotballeliten til å komme innom Norge i sesongoppkjøringen. Både Liverpool (2008, 2011) og Barcelona (2010) har gjestet Ullevaal de siste årene.

– Dette er fantastisk for Vålerenga og klubbens merkevare. Slike kamper blir lagt merke til utenfor landegrensene og kan gjøre det enklere for oss å hente talenter, sa Vålerenga–trener Martin Andresen.

– Vi ønsker å spille positiv fotball og litt annerledes enn det mange der ute tenker om norsk fotball. I tillegg gir kampen nyttig erfaring og læring som spillere kan ta med seg videre ved å kjenne på nivået, sa Andresen videre.

Ti år siden sist

Vålerenga har spilt treningskamp mot Manchester United tre ganger siden 1988. Sist gang var for 10 år siden. Det var også sist gang United spilte kamp i Norge. Engelskmennene vant 2-1. Ole Gunnar Solskjær scoret ett av Uniteds mål.

United har sagt at de skal komme til Norge med et så sterkt lag som mulig. Det var en viktig garanti for Vålerenga. Samtidig er klubben i dialog med Norges Fotballforbund med tanke på å flytte den oppsatte bortekampen i eliteserien mot Haugesund samme dag.

– Vi har lyst til å stille det beste laget. I fjor (mot Liverpool) kunne vi ikke det og var reservepreget. Dermed fikk vi ikke så mye sportslig ut av kampen som ønsket, sa Andresen.

Komplisert

Det koster å få storlag på besøk, men ifølge klubbdirektør Pål Breen kommer Vålerenga til å tjene penger ved et utsolgt Ullevaal. I over ett år har klubbene vært i dialog om augustkampen.

– Vi har vært i kontakt med hverandre ukentlig i over ett år. Det er kompliserte forhandlinger. Det skal passe for begge klubber og så er det et spørsmål om økonomi, opplyser Breen til NTB. (ANB–NTB)

På forsiden nå


...

Godt fornøyd med elbilen

Over halvparten av Nissan Leafs eiere vil ikke kjøpe bensin- eller dieselbil igjen.

...

Høie i hardt vær

Kommentar: Det stormer rundt helseminister Bent Høie.

Les hele kommentaren her

...

Advarer mot økte forskjeller

Ap-leder Jonas Gahr Støre tror regjeringens politikk kan få dramatiske følger for Norge på sikt.

...

«Sexy» bjørn gjør suksess

«Paddington» nærmer seg Norge etter å ha blitt årets britiske julekinohit.