...
Martin Andresen tok ingen selvkritikk på lagets vegne, men la all skyld på dommeren etter den flaue cup-exiten. Foto: Eirik Førde, Digitalsport

Gir dommeren all skyld

Vålerenga, Hønefoss og Stabæk røk alle ut ute av NMs 3. runde mot lag fra lavere nivå onsdag.

Publisert 21.06.2012 kl 07:30 Oppdatert 21.06.2012 kl 07:47

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


søndag

24

juni

Vålerenga - Stabæk 1 - 2

Tippeligaen 2012 - søndag 24. juni kl 16:00, Ullevaal Stadion

Les kampreferat

VIF-manager Martin Andresen raste mot dommeren, mens Stabæk-kollega Petter Belsvik var flau.

Etter en tam innledning borte mot 1. divisjonslaget Sandefjord gjorde Vålerenga det vanskelig for seg selv mot slutten av første omgang. Først ble Martin Pusic vist av banen etter to gule kort i løpet av få minutter. Sekunder senere ble vertene idømt straffe da Nicolai Næss felte Cato Hansen.

– Det var en grusom utvisning, og det er klart den blir avgjørende. Martin lagde to frispark og fikk to gule kort. Å gi rødt på den taklingen der er helt forferdelig, sa Andresen til Aftenposten.

Alexander Gabrielsen var heldig med utførelsen av straffesparket. Ballen gikk via tverrliggeren og ryggen på VIF-keeper Lars Hirschfeld før den havnet i mål. Marcus Pedersen kom inn for eliteserielaget i pausen. Spissen ordnet utligning for gjestene med et drøyt kvarter igjen av ordinær spilletid.

På overtid ville Vålerenga ha straffe da Pedersen kolliderte med Sandefjords sisteskanse Iven Austbø. Bortelaget fikk ikke gehør for ønsket.

– Marcus ble meid ned. At vi ikke fikk straffe er helt forferdelig. Det er mulig vi blir satt opp med dommere fra lavere divisjoner. Ikke vet jeg hvor han dømmer til vanlig. Men vi ble i hvert fall dømt ut av cupen, tordnet Martin Andresen videre.

Dommer Tore Hansen fra Mandalskameratene har selv spilt aktivt så høyt som i 1. divisjon.

VIFs manager fulgte opp med å beklage seg overfor klubbens supportere, og påpekte at det eneste som gjelder for Vålerenga nå er å vinne alt i serien.

Onsdagens cupkamp gikk til ekstraomganger, der Jo Sondre Aas og Martin Brekke ordnet to mål som ga 3-1 til Sandefjords fordel.

Notice noterte mål og assist

Stabæk kom til kort borte mot 2. divisjonslaget Asker fra nabokommunen. Dermed fortsetter den vanskelige sesongen for den unge Stabæk-mannskapet og trener Petter Belsvik.

Fredrik Notice nikket inn 1-0 for Asker åtte minutter etter sidebyttet. Forsvarsspilleren var også nest sist på ballen med hodet da Kristoffer Tollås avgjorde 2-1-scoringen to minutter før full tid. I mellomtiden utlignet innbytter Bjarte Haugsdal for Stabæk. Divisjonsforskjellen hjalp likevel ikke bæringene til avansement.

– Dette er flaut. Man vinner ikke fotballkamper uten å prestere 100 prosent, og i dag var vi bare på 75, sa trener Petter Belsvik til NRK, og ba om unnskyldning overfor Stabæks tilhengere.

Bommet på tre av tre

I kampen mellom Mjøndalen og Hønefoss måtte lagene skilles på straffer. Anders Karlsen sendte bruntrøyene fra 1. divisjon foran i første omgang, men Remond Mendy utlignet ti minutter før ordinær tid var ute.

Gjestene fra Ringerike tok så ledelsen i første ekstraomgang ved Kevin Beugre, men Pål Alexander Kirkevold utlignet for Mjøndalen like etter. Hønefoss bommet på alle sine tre første forsøk fra straffemerket. Mjøndalen traff på sine og sikret dermed en plass i 4. runde.

4. runde trekkes på Ullevaal stadion torsdag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Opprør mot Instagram

Har du også mistet mange Instagram-følgere?

...

Får ikke fritak for pusepass

– Det hender vi får oss en god latter, sier Heimevernet.

...

Fototapet for nybegynnere

For den som aldri har tapetsert før, kan fototapet være det enkleste å starte med. Slik gjør du det!

...

Superbilen er konkurs

Men sjefen nekter å godta at det er over for godt.