...
Zdenek Ondrasek scoret, men det ble til slutt nedtur for toppscorere og Tromsø. Foto: Digitalsport

Seieren glapp for Tromsø

Tromsø var på vei mot seier, men to minutter før slutt sprakk nullen.

Publisert 02.08.2012 kl 21:32 Oppdatert 02.08.2012 kl 21:51

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/6173641/2012-08-02T21:51:19Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.205.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Dermed ble det 1-1 hjemme mot ukrainske Metalurg Donetsk i europaligakvalifiseringen torsdag.

Baklengsmålet kan vise seg å bli skjebnesvangert og betyr at Tromsø trolig må vinne i Ukraina neste uke for å avansere. Djordje Lazic fyrte av et skudd som gikk i høyrefoten til Fredrik Björck og i mål. TIL-keeper Marcus Sahlman ble i den situasjonen totalt utmanøvrert. Utligningen var ekstra surt siden vertene til da hadde kontroll.

– Vi gjorde en godt gjennomført kamp. Likevel burde vi straffet dette laget mer. Jeg er 100 prosent sikker på at vi scorer i returkampen, sa en offensiv Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Tromsø-toppscorer Zdenek Ondrasek sendte hjemmelaget i føringen etter meget godt angrepsspill to minutter før pause. Først gikk Thomas Drage innover på banen og ga ballen til Ondrasek, som valgte å spille videre til Ole Martin Årst. Tsjekkeren kom seg dermed fri i feltet og utnyttet veggspillet perfekt med å sette inn 1-0.

Ledelsen var ikke helt ufortjent, selv om bortelaget fra Ukraina gradvis jobbet seg inn i kampen. Tromsø åpnet friskt med høyt tempo på Alfheim. Etter bare ett minutt kunne Drage ha gitt vertene en pangstart da han fikk en gratismulighet servert av en Metalurg-forsvarer. Med keeper langt ute prøvde 20-åringen seg på en avslutning fra 25 meter, men ballen gikk til side for mål.

I annen omgang fortsatte Tromsø å ha kontroll defensivt. Metalurg fikk en del hjørnespark, og det var der gjestene først og fremst viste seg farligst før utligningen. En god Marcus Sahlman i mål og en hodesterk stopper Miika Koppinen rensket unna det som kom.

Ruben Yttergård Jenssen var tydelig mer skuffet enn trener Høgmo like etter kampslutt.

– Det er jævlig bittert å få en baklengs helt på slutten. Vi skal kontrollere inn 1-0 når det er så lite igjen av kampen. De siste minuttene hadde vi bare en oppgave, som var å holde nullen. Det mislyktes vi med. Resultatet svekker selvsagt sjansene våre for avansement, sa midtbanespilleren.

Returoppgjøret spilles i Donetsk neste torsdag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Hvit jul er kult, men...

Den snøen som skaper julestemning, er den samme som kan føre til omfattende skader i både hytter og hus.

Klart for bilgalskap

Fredag inntar vedens mest berømte bilprogram Telenor Arena. Sjekk ut dette klippet når Clarkson, Hammond og May må krysse Nilen på en flåte.

...

Full strid om snøscooter-lov

Regjeringen vil åpne for at kommunene selv kan bestemme om de vil godta fornøyelseskjøring med snøscooter.

...

– Dette er Bakvendtland

Forslaget om fri konkurranse på brevpost er sendt på høring før det er vurdert hvordan dette vil slå ut.