Zdenek Ondrasek scoret, men det ble til slutt nedtur for toppscorere og Tromsø. Foto: Digitalsport

Seieren glapp for Tromsø

Tromsø var på vei mot seier, men to minutter før slutt sprakk nullen.
Publisert 02.08.2012 kl. 21:32 Oppdatert 02.08.2012 kl. 21:51

Tips en venn på e-post:

Dermed ble det 1-1 hjemme mot ukrainske Metalurg Donetsk i europaligakvalifiseringen torsdag.

Baklengsmålet kan vise seg å bli skjebnesvangert og betyr at Tromsø trolig må vinne i Ukraina neste uke for å avansere. Djordje Lazic fyrte av et skudd som gikk i høyrefoten til Fredrik Björck og i mål. TIL-keeper Marcus Sahlman ble i den situasjonen totalt utmanøvrert. Utligningen var ekstra surt siden vertene til da hadde kontroll.

– Vi gjorde en godt gjennomført kamp. Likevel burde vi straffet dette laget mer. Jeg er 100 prosent sikker på at vi scorer i returkampen, sa en offensiv Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Tromsø-toppscorer Zdenek Ondrasek sendte hjemmelaget i føringen etter meget godt angrepsspill to minutter før pause. Først gikk Thomas Drage innover på banen og ga ballen til Ondrasek, som valgte å spille videre til Ole Martin Årst. Tsjekkeren kom seg dermed fri i feltet og utnyttet veggspillet perfekt med å sette inn 1-0.

Ledelsen var ikke helt ufortjent, selv om bortelaget fra Ukraina gradvis jobbet seg inn i kampen. Tromsø åpnet friskt med høyt tempo på Alfheim. Etter bare ett minutt kunne Drage ha gitt vertene en pangstart da han fikk en gratismulighet servert av en Metalurg-forsvarer. Med keeper langt ute prøvde 20-åringen seg på en avslutning fra 25 meter, men ballen gikk til side for mål.

I annen omgang fortsatte Tromsø å ha kontroll defensivt. Metalurg fikk en del hjørnespark, og det var der gjestene først og fremst viste seg farligst før utligningen. En god Marcus Sahlman i mål og en hodesterk stopper Miika Koppinen rensket unna det som kom.

Ruben Yttergård Jenssen var tydelig mer skuffet enn trener Høgmo like etter kampslutt.

– Det er jævlig bittert å få en baklengs helt på slutten. Vi skal kontrollere inn 1-0 når det er så lite igjen av kampen. De siste minuttene hadde vi bare en oppgave, som var å holde nullen. Det mislyktes vi med. Resultatet svekker selvsagt sjansene våre for avansement, sa midtbanespilleren.

Returoppgjøret spilles i Donetsk neste torsdag. (ANB-NTB)

Les mer om:  Fotball 

På forsiden nå