...
Markus Henriksen. Foto: Eirik Førde, Digitalsport

Klar for å ta mer ansvar

Anthony Annan, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard og Steffen Iversen. Det er fire tunge Rosenborg-navn i avgang. Markus Henriksen er klar for å «sjefe» mer.

Publisert 11.03.2011 kl 10:08 Oppdatert 11.03.2011 kl 10:16

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/5523715/2011-03-11T10:16:00Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.205.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

18-åringen fikk sitt store gjennombrudd i RBK-drakten sist sesong. 26 kamper ble det fra start for midtbanespilleren. Hele sju mål ble det i en sesong der han spilte seg inn i Egil Olsens landslagstropp.

– Jeg tror det kan være positivt (at yngre må ta mer ansvar), men vi vil nok merke at vi mister fire såpass sentrale spillere. Vi har fått inn noen nye, og det er viktig at de unge tar ansvar og er litt sjef utpå der, sier Henriksen til NTB.

Trøndernes nye trener Jan Jönsson håper og tror Henriksen er klar til å ta mer ansvar i en sesong der flere av spillere i sentrallinjen er borte.

– Det handler om å utvikle seg videre, og i det inngår det for meg at han løfter blikket ytterligere, spiller og prater de andre gode. Jeg tror han liker mer ansvar, sier Jönsson til NTB.

I rute

Rosenborg er som vanlig ventet i gullstriden, men de hvitkledde virker svekket. Likevel hersker det optimisme på Lerkendal.

– Vi ligger godt an, og jeg føler at jeg har klart å hevde meg i kampene mot god internasjonal motstand i vinter. For min del så ser det bra ut, og for Rosenborg ser det også veldig bra. Vi håper som alltid at det blir seriegull og håper at vi kan heve oss i den norske cupen. Rosenborg har som alltid mål om å komme ut i Europa.

Det har vært mange magiske europacupkvelder i flomlys på Lerkendal, men i vinter har internasjonale motstandere vist seg for sterke.

– Mot norske lag har vi vært klart best hittil. Vi har litt å gå på mot europeisk motstand og fikk jo en smell mot FCK. Vi håper at vi er der vi skal være i seriestarten, sier Henriksen.

Vil forsterke

Første oppgave i serien er bortemøtet med Brann 20. mars. Jönsson er hentet opp fra Stabæk for å videreføre gullarven fra Nils Arne Eggen. Svensken har ikke fått de forsterkningene som ofte har vært vanlig i Trondheim. Boti Goa, Daniel Fredheim Holm og Jon Inge Høiland er alle tilvekster, men RBK jobber på spreng for å få styrket stallen med ytterligere.

– Vi jobber hardt på treningsfeltet og ved siden av. For det er ingen hemmelighet at vi jobber med å styrke stallen, og det beklager jeg jo ikke akkurat. Det har forsvunnet en del bra fotballfolk, og vi skal fylle på både innenfra og utenfra. Det har tatt litt tid, medgir Jönsson.

Ikke ideelt

– Ønskesituasjonen er selvfølgelig å ha troppen på plass i januar, men jo bedre vi jobber og ikke beklager oss over situasjonen, jo lettere er det for individene (som kommer nå) å smelte inn. RBK gjorde det bra i fjor og vi må fortsette med det. Selv om vi skifter noen brikker trenger ikke det få så mye å si, sier Jönsson. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Tror på mye lavere skatt

Selskapsskatten kan bli senket fra 27 og helt ned til 20 prosent, spår skatteekspert Ernst Ravnaas.

...

Norge og EU

Kommentar: For tjue år siden sa Norge nei til EU.

Les hele kommentaren her

...

Dette må du huske på!

Er du på boligjakt? Det viktigste rådet er å bruke god tid på livets største investering. Resten av huskelisten finner du her.

Slik får barna fart på beina

SFO-ansatt var skikkelig lei stillesittende elever. Se video!