Odd-jubel i Sogndal

Til tross for en sjanserik kamp, måtte det en straffe til for å få hull på byllen. Se høydepunktene!

Publisert 29.07.2012 kl 20:36 Oppdatert 29.07.2012 kl 23:02

Tips en venn på e-post:Ulrik Flo handset på målstreken, ble utvist og fikk straffe imot. Det var nok til at Torgeir Børven kunne avgjøre søndagens eliteseriekamp til Odd Grenlands fordel.

Avgjørelsen falt et kvarter før full tid da Flo stanset en avslutning etter hjørnespark med armen. Sogndal-toppscoreren ble korrekt vist av banen av dommer Ola Hobber Nilsen. Sistnevnte dømte for øvrig sin annen eliteseriekamp søndag.

Odd Grenland fikk i tillegg straffespark som Torgeir Børven plasserte sikkert i nettet bak Kenneth Udjus. Det ga tre svært viktige poeng for telemarkingene, som dermed også passerte Sogndal på tabellen.

Odd-trener Dag - Eilev Fagermo var tydelig lettet over poengfangsten i den viktige bunnkampen.

– Jeg er veldig glad. Dette var helt fortjent. Vi hadde to eller tre baller i stengene i tillegg til scoringen. Det eneste som manglet var at vi burde punktert dette før, sa Fagermo til TV 2.

Børvens åttende

Flere mål enn det ene ble det nemlig ikke, selv om Børven traff både stolpe og tverrligger i løpet av kampen, og Sogndal-midtstopper Hannu Patronen fikk en eventyrlig mulighet til å utligne fire minutter på overtid. Finnen feide ballen himmelhøyt over fra kort hold.

– Dette var en god laginnsats. Vi gjorde en god kamp og våget å spille vårt spill. I annen omgang ble det litt mer tungt og mye hawaii, sa matchvinner Børven.

Han har funnet målformen i de siste kampene og er nå oppe i åtte mål i eliteserien.

– Det har kommet seg i det siste. Jeg håper det fortsetter, tilføyde angriperen.

Bortelaget hadde ballen klart mest de første45minuttene, men da var det sogningene som kom til flest gode muligheter. Tonny Brochmann kom seg løs i god posisjon, men avsluttet svakt.

Også midtveis i annen omgang fikk Brochmann en god mulighet. Denne gangen sendte dansken ballen godt over målet til André Hansen.

– Små marginer

Sogndal-trener Jonas Olsson mente laget hans gjorde en god kamp, men var skuffet over at det ikke ble scoring.

– Det er små marginer i fotball. Vi fikk en kjempesjanse på slutten, men den gikk dessverre over. Så lenge vi skaper sjanser og prestasjonen er som dette, kommer vi til å skaffe flere poeng framover, sa Olsson til TV 2.

Svensken ville ikke mene noe om utvisningen av Ulrik Flo var strengt idømt.

Det er vanskelig for meg å si. Jeg sto langt unna. Vi skal uansett være mye bedre i situasjonen før. Der var vi altfor dårlige.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Slik gikk det Tesla møtte Golf

Tidenes mest urettferdige kappløp.

KOMMENTAR

EØS-avtalen

En fersk avgjørelse i EU-domstolen viser at EØS-avtalen gir et sterkere vern av faglige rettigheter i arbeidslivet enn mange vil ha det til.

7 av 10 mener prisen er viktigst

Vi ofrer både avreisetidspunkt og bonuspoeng når vi skal ut å fly.

Bentes jobbsøknad tok helt av

Bente Pernilla Høyes utradisjonelle jobbsøknad er lest nesten 70.000 ganger.