...
Joachim Löw tar ansvaret for etter å ha bragt hele nasjonen ned i en dyp depresjon torsdag kveld. Foto: Sean Gallup, Getty Images/All Over Press/ANB

Löw tar ansvaret

Tysklands landslagssjef Joachim Löw vedkjenner seg ansvaret for at laget fredag kom hjem uten et mesterskapstrofé i bagasjen.

Publisert 29.06.2012 kl 18:06 Oppdatert 29.06.2012 kl 18:12

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


torsdag

28

juni

Tyskland - Italia 1 - 2

EM Sluttspill 2012 - torsdag 28. juni kl 20:45, Stadion Narodowy

Les kampreferat

Stornasjonen var manges favoritt til å vinne årets fotball-EM, men det ble bråstopp mot Italia i torsdagens semifinale. To pene mål av Mario Balotelli ga et tysk 1-2-tap.

Löw gjorde endringer på Tysklands førsteellever, der Toni Kroos skulle passe på og gjøre det vanskeligere for Italias playmaker Andrea Pirlo. Taktikken slo ikke til.

– Selvfølgelig er det diskusjoner om lagoppstillingen. Jeg tar det fulle ansvaret for den. Det var likevel ikke nødvendigvis slik at baklengsmålene kom som følge av lagutvalget, sier Löw.

– Det var min idé å passe på Pirlo og (Daniele) De Rossi på midtbanen, men det fungerte ikke 100 prosent. Tanken var ikke så gal, sier han videre.

Landslagssjefen mener små feil var den store forskjellen som gjorde at Tyskland mislyktes i jakten på sitt første mesterskapstrofé siden EM-gullet i 1996.

– Slike feil kan man ikke gjøre når man spiller på dette nivået. Som trener må du akseptere ansvaret når laget ditt taper. Likevel synes jeg vi gjorde et godt mesterskap. Vi gjorde flere ting meget bra og har ikke mye å rette på, fastslår Löw.

52-åringen, som har ledet Tyskland siden 2006, har ingen intensjoner om å slutte selv om laget hans heller ikke denne gang gikk helt til topps. Löw har kontrakt fram til VM i Brasil om to år.

– For noen år siden var vi ikke i stand til å være på høyden med de beste lagene. Vi har tatt mange av dem igjen, og det er en stor prestasjon. Nå er målet å passere ett eller to lag til. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ikke gjør dette på senga

– Soverommet skal bare brukes til sex og søvn, fastslår søvnforsker Ståle Pallesen.

Herrer med bart

– Hei gutter, nå er det på tide å la barten gro! JC barberer seg og forklarer hva movember er. Se video!

...

Dette er verdensrekord

Judith Brommeland fikk en lysing på 13,23 kilo juni. Torsdag ble det klart: Det er verdensrekord.

...

Ap til V og KrF: Kom til oss

Mange av sakene støttepartiene må kjempe for i forhandlingene med regjeringen, er det allerede flertall for i Stortinget.