...
Laurent Blanc sier blankt nei til å fortsette som fransk landslagssjef. Foto: Vidar Ruud, ANB

Blanc ferdig som landslagssjef

Laurent Blanc gir seg som fransk landslagssjef i fotball.

Publisert 30.06.2012 kl 19:43 Oppdatert 30.06.2012 kl 19:45

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/6130563/2012-06-30T19:45:16Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.205.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Det franske fotballforbundet bekreftet lørdag at Blanc slutter i jobben.

I en uttalelse som ble sendt ut av Blanc og forbundets president Noël Le Graët, skriver partene at de ikke hadde klart å komme til enighet om en ny kontrakt for 46-åringen. Hans nåværende kontrakt løp ut lørdag.

Dermed ble 0-2-tapet i EM-kvartfinalen mot Spania hans siste kamp som landslagssjef. Manglende tillit fra fotballforbundet skal ha vært årsaken til at Blanc valgte å takke nei til å fornye kontrakten.

– Blanc ønsket å høre at La Graët så fram til å jobbe videre med ham, men slike ord ble aldri ytret, skal en kilde med kjennskap til samtalene ha sagt til det franske nyhetsbyrået AFP.

Den tidligere midtstopperen tok over jobben etter Raymond Domenech etter VM-sluttspillet i 2010, etter å ha vunnet både serien og ligacupen med Bordeaux året før. I likhet med det mesterskapet har årets EM vært overskygget av rapporter om krangel og uenighet i troppen, noe som skal ha vært med på å gjøre Blancs avgjørelse enklere. Både Hatem Ben Arfa og Samir Nasri ble gitt mye tillit, uten å vise seg den verdig.

– Blanc ga mye tillit til Nasri, når det var klart at han sinket spillet, noe som skapte mye irritasjon blant de andre spillerne, spesielt siden Nasri ikke evner å ta til seg kritikk, skrev sportsavisen L'Equipe tidligere i uka.

– Gjennom å forsvare Nasri mistet Blanc mye av respekten fra flere spillere. En respekt han ikke klarte å vinne tilbake.

I sin tid som spiller var Blanc med i Frankrikes mest suksessfulle generasjon, som vant VM på hjemmebane i 1998 og EM to år senere. Best huskes kanskje at han måtte stå over VM-finalen etter å ha fått et feilaktig rødt kort i semifinalen mot Kroatia. Han spilte for Montpellier gjennom første halvdel av spillerkarrieren. Siden var han i blant annet Barcelona, Inter og Manchester United. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ivar (100): – Jeg har røyka i 85 år

I 85 år har han røyka, og har ingen planer om å slutte. I går tok han i mot gratulasjonsbrev signert Harald R.

...

– Kjære tankeløse forbanna idiot!

Jill-Therese (33) trodde hennes siste time var kommet.

...

Møt den smarte lommeboka

Kommer med innebygd nødbatteri.

...

Hett marked for varme pumper

Én av fire nordmenn oppgir nå at de kommer til å ha varmepumpe som sin viktigste varmekilde denne vinteren.