Vinneren av keeperduellen mellom Gianluigi Buffon (34) og Iker Casillas (31) får sannsynligvis løfte trofeet etter kampen. Foto: Getty Images/All Over Press/ANB

Avgjørelsen i sine hender

Det er lagkapteinene som har avgjørelsen i sine hender i søndagens EM-finale.
Publisert 30.06.2012 kl 17:59 Oppdatert 30.06.2012 kl 18:22

Tips en venn på e-post:

Vinneren av keeperduellen mellom Gianluigi Buffon (34) og Iker Casillas (31) får sannsynligvis løfte trofeet etter kampen.

Buffon har i de to siste rundene vunnet keeperdueller med to av de unge målvaktene med ambisjoner om å bli best i verden: Først Joe Hart, så Manuel Neuer. Søndag står han imidlertid overfor ekte vare.

Casillas har vunnet 99 landskamper og holdt nullen for Spania 78 ganger. Begge deler er verdensrekord. Han har også ført Spania til seier i både EM og VM.

Buffon er på sin side verdensmester fra 2006. For fjerde store sluttspill på rad vinner søndag et lag med enten Buffon eller Casillas i mål.

– Gigi har vært et forbilde for meg, som han er det for alle keepere. Han er bare tre år eldre enn meg, men han fikk suksess tidlig og har i snart ti år vært blant verdens fem beste keepere, sa Casillas før Spania møtte Italia i gruppespillet.

– Det er uvanlig, for de andre på en slik liste skifter ofte, men han er alltid der. Han er allerede en legende, og det er flott at han fortsatt spiller.

Casillas er en legende selv, og søndag kan han ikke bare runde 100 seirer, han kan bli den første som fører et lag til tre strake titler i EM og VM. Fire ganger på rad er han kåret til årets keeper i verden. Han har holdt nullen i ni utslagskamper på rad i EM og VM.

I en spansk tropp full av spillere fra erkerivalene Real Madrid og Barcelona er Real-keeperen en brobygger.

– Han liker å snakke med alle, uansett om de er unggutter eller veteraner. Han er en fyr som samler garderoben og alltid er der for å hjelpe til. Han er også en morsom fyr, og humøret hans er smittende, har Barcelona-stjernen Xavi sagt om Casillas.

Buffon går også foran, og lidenskapen han synger nasjonalsangen med foran hver kamp er smittende. Med lukkede øyne nærmest messer han teksten.

Mens Spanias lag er en blanding av Barcelona og Real Madrid, domineres Italia av Buffons Juventus. Det hindrer ham ikke i å si fra når han ser noe han ikke liker. Etter semifinaleseieren var han rasende fordi Italia sløste bort en haug med sjanser til å punktere kampen da Tyskland blottet seg bakover.

– Vi må være mer modne. Selv om fotball kan være en lek, er det ikke slik når det handler om en EM-finale. De unge må lære det, ellers blir jeg og de andre gamlegutta sinte, sa han.

– Det er en mesters mentalitet, kommenterte landslagssjef Cesare Prandelli.

Det er første gang begge EM-finalistenes kaptein er en keeper. Mens lagkameratene drømmer om å avgjøre med hode eller føtter, har Buffon og Casillas bokstavelig avgjørelsen i egne hender. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Bentes jobbsøknad tok helt av

Bente Pernilla Høyes utradisjonelle jobbsøknad er lest nesten 70.000 ganger.

Ledigheten sprer seg

Nå blir det flere ledige også innen bygg og anlegg.

Gjett hva folk søker etter nå...

Søkene har blitt litt røffere etter at 50 Shades of Grey kom på kino.

Arktis neste for unge eventyrere

13-åringer de yngste som går på ski på Nordpolen.