...
Ståle Solbakken. Foto: Digitalsport/ANB

Svensk FCK-misunnelse

Svensk fotballekspert innser at det i øyeblikket er klasseforskjell på svensk og dansk klubbfotball.

Stian Grythaugen
Stian Grythaugen, ANB Profil E-post
Publisert 08.12.2010 kl 10:58 Oppdatert 08.12.2010 kl 14:03

Tips en venn på e-post:


Høyt og lavt

Vi har samlet et knippe bilder fra Ståle Solbakkens innholdsrike karriere fylt med kroppspråk og grimaser i verdensklasse, før han gikk til Tyskland.

Se bildene her!

Omtalte lag og spillere


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.siste.no/103/5408895/2010-12-08T14:03:35Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.213.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Ståle Solbakken og FC København høster beundrende applaus fra både hjemlige og internasjonale medier dagen etter avansementet til åttedelsfinalen i mesterligaen. Fra broderfolket i øst kommer det i tillegg en liten dose misunnelse.

Aftonbladets kommentator Erik Niva innrømmer nemlig mer enn gjerne at dansk klubbfotball ligger et sjumilssteg foran de beste i Sverige. Slik har det imidlertid ikke alltid vært.

«Det var en gang en svenske og en danske og en fotball. De hadde ballen omtrent like ofte, og var stort sett like gode på å behandle den. I år 2010 har den ene nå vokst fra den andre til det punkt at de ikke lenger har noen ting felles», skriver han onsdag.

Norsk pizzeria

Niva bruker også et norskinspirert bilde for å sette ord på tankene sine.

«Jeg føler meg som den utsultede fjordturisten som ser prislisten på den norske pizzeriaen og innser at han bare har lekepenger i lomma», skriver Niva – og tilføyer:

«For en svenske kan det innebære en smertefull oppvåkning å reise vestover. Er det ikke norske oljepenger, så er det danske fotballag».

Aftonbladet-spaltisten er imidlertid ikke den eneste som bruker store ord om Ståle Solbakken og FCK dagen derpå. Også danske medier er fylt med begeistring.

Hyller Solbakken

BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard peker på at avansementet til åttedelsfinalen er den største danske klubbprestasjonen noensinne – og tilføyer:

«Og tenk bare, grunnlaget er lagt av en nordmann», skriver han.

Christian Thye-Petersen i Jyllands-Posten trekker også fram Solbakken som en av frontfigurene.

«Fra min sidelinje skal det komme en uttalt anerkjennelse av den jobben som trener Ståle Solbakken i front og sportsdirektør Carsten V. Jensen i bakkgrunnen har utført i oppbyggingen av et av dansk klubbfotballs beste lag noensinne», skriver han. (ANB)

På forsiden nå


...

Dette irriterer oss i bilen

Slik unngår du «The road to hell» i juletrafikken.

...

Våpen inn bakveien

Kommentar: Å sende politiet ut blant befolkningen med skarpladde våpen er mer enn en skrivebordsbeslutning.

Les hele kommentaren her

...

Bruker IKKE gavekortet!

En av fire har det på sin ønskeliste, men mange bruker likevel ikke gavekortet de får.

...

Opprør mot Instagram

Har du også mistet mange Instagram-følgere?