Muamba kjente igjen familien

Bolton-spilleren Fabrice Muamba kjente igjen familien og snakker for første gang etter kollapsen under FA-cupkvartfinalen.

Fabrice Muamba blir fraktet av banen etter kollapsen lørdag.

Fabrice Muamba blir fraktet av banen etter kollapsen lørdag. (Foto: )

DEL

Bolton bekrefter på klubbens hjemmeside at Muamba har svart på spørsmål, og at han også har vært i stand til at kjenne igjen flere familiemedlemmer.

Tidligere på dagen viste han små tegn til bedring. Tilstanden hans ble beskrevet som stabil, men fortsatt kritisk av legene som behandler ham på sykehuset i London.

Muamba falt om med hjertestans under FA-cupoppgjøret mot Tottenham. Episoden skjedde like før pause, og Muamba ble etter febrilske gjenopplivingsforsøk kjørt til en hjerteklinikk i den engelske hovedstaden.

Legene klarte til slutt å få hjertet hans til å slå igjen. Mandag ble han fortsatt behandlet ved intensivavdelingen på sykehusets avdeling for hjertelidelser.

– Fabrice Muamba er fortsatt under behandling på intensivavdelingen ved London Chest Hospital hvor han mandag viste små framskritt. Hans hjerte slår uten medisinsk hjelp og han kan også bevege armer og bein, het det i en pressemelding fra sykehuset.

Bolton-manager Owen Coyle besøkte Muamba på sykehuset mandag, og etter å ha vært inne hos spilleren kom han ut og fortalte journalistene om den «modige kampen» 23-åringen kjemper.

Muamba kommer fra Kongo, og han ble født i Kinshasa. Fra han var 11 år har han bodd i England, og han har spilt for Englands aldersbestemte landslag. Han startet fotballkarrieren sin som guttespiller i Arsenal. (ANB-NTB)

Artikkeltags