Skal gjenreise LSK

Magnus Haglund løftet Elsborg til seriegull i Sverige. Svensken er gitt oppgaven med å gjenreise Lillestrøm.

Magnus Haglund har fått en formidabel oppgave i Lillestrøm.

Magnus Haglund har fått en formidabel oppgave i Lillestrøm. (Foto: Digitalsport)

DEL

Følg lørdagens kamp direkte i videoen over (tilgang må kjøpes).

De gulsvarte fra Åråsen har hentet inn nesten et helt nytt lag i vinter. Henning Berg klarte aldri å få LSK inn på øvre halvdel. Spørsmålet er om Haglund kan ta romerikingene tilbake i toppen av norsk fotball.

– Jeg regner med å legge ned knallhardt arbeid og løfte LSK tilbake i toppen av norsk fotball. Det vil ta tid. Vi er ikke der nå, men på sikt er det målet, sier svensken til NTB.

Etter fjerdeplassen i 2007 har Lillestrøm trøblet.

I 2008 ble man nummer 12 av 14 lag. Året etter ble det 11.-plass av 16 klubber. I 2010 klatret man én plass før man i fjor endte på 13.-plass etter en forferdelig avslutning. Ingen av de 11 siste kampene ble vunnet (0-3-8).

– Vi ønsker å bedre fjorårets plassering en hel del, sier Haglund.

Men han vet ikke hvor stor kapasiteten er i årets LSK-tropp. Først delsvar kommer mot Hønefoss lørdag kveld.

– Det gjenstår å se. Vi er fortsatt tidlig i prosessen med mange nye spillere og ny trener. Mye er nytt, men dere skal lørdag få se et lag som jobber knallhardt for å gjøre det best mulig, sier Haglund.

Han bygger «nye» LSK rundt Petter Vaagan Moen. Den tidligere Brann-spilleren er hentet hjem til norsk fotball etter fiaskooppholdet i Queens Park Rangers.

– Jeg forventer mye av Petter. Han har allerede levert god kvalitet på trening og i treningskamper. Han gir oss mye. Jeg tror han vil gjøre en veldig god sesong og være aspirant til det norske landslaget igjen.

Og tilbake på laget til Egil Olsen vil «Mjøsas Beckham», som han gjerne kalles. Vaagan Moen gleder seg til spill i LSK.

– Dette er veldig fin arena å vise seg fram. En klubb med mye oppmerksomhet i Oslo-området. Og det gjelder nesten uansett hvor du spiller, gjør du det bra så får du kanskje en mulighet på A-landslaget. Jeg skal tilbake dit, for jeg føler jeg hører hjemme der. Egentlig bare å prestere. Så får vi se, sier den tidligere HamKam- og Brann-spilleren til NTB.

Han mener han har utviklet seg som spiller selv om det ble minimalt med sjanser i QPR. I Lillestrøm blir han satset på.

– Det er godt å føle seg inkludert igjen og være en brikke på et lag. Jeg skal sette opp andre og score mål selv. Og ta ansvar. Jeg har fått god erfaring og er en type som liker ansvar, sier ballfordeleren.

Også han er opptatt av at LSK må få tid, men legger raskt til:

– Det er ikke sånn at vi setter gode resultater på vent. Jeg tar det gjerne med en gang.

I tillegg til Vaagan Moen har LSK hentet spillere som Isak Scheel (Sogndal), Espen Nystuen (Sandefjord), Guy Roger Toindouba (Tunisia), Sead Ramovic (Novi Pazar) og Stabæk-duoen Palmi Rafn Palmasson og Johan Andersson. (ANB-NTB)

Her følger du kampene direkte:

Fredag: Molde - Strømsgodset

Lørdag: Hønefoss - Vålerenga

Søndag: Odd - Sogndal

Stabæk - Aalesund

Tromsø - Fredrikstad

Vålerenga - Haugesund

Rosenborg - Brann

Mandag: Sandnes Ulf - Viking

Artikkeltags