Små tegn til bedring

Bolton-spilleren Fabrice Muambas viste mandag små tegn til bedring.

Fredag kveld falt Fabrice Muamba om med hjertestans på banen i FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton på White Hart Lane.

Fredag kveld falt Fabrice Muamba om med hjertestans på banen i FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton på White Hart Lane. (Foto: )

DEL

Tilstanden hans beskrives som stabil, men fortsatt kritisk av legene som behandler ham på sykehuset i London.

Fredag kveld falt han om med hjertestans på banen i FA-cupkvartfinalen mellom Tottenham og Bolton på White Hart Lane. Episoden skjedde like før pause, og Muamba ble etter febrilske gjenopplivingsforsøk kjørt til en hjerteklinikk i den engelske hovedstaden.

Legene klarte til slutt å få hjertet hans til å slå igjen. Mandag ble han fortsatt behandlet ved intensivavdelingen på sykehusets avdeling for hjertelidelser.

– Fabrice Muamba er fortsatt under behandling på intensivavdelingen ved London Chest Hospital hvor han mandag viste små framskritt. Hans hjerte slår uten medisinsk hjelp og han kan også bevege armer og bein, het det i en pressemelding fra sykehuset.

Bolton-manager Owen Coyle besøkte Muamba på sykehuset mandag, og etter å ha vært inne hos spilleren kom han ut og fortalte journalistene om den «modige kampen» 23-åringen kjemper.

Muamba kommer fra Kongo, og han ble født i Kinshasa. Fra han var 11 år har han bodd i England, og han har spilt for Englands aldersbestemte landslag. Han startet fotballkarrieren sin som guttespiller i Arsenal. (ANB-NTB-AFP)

Artikkeltags