Minnegudstjeneste i Ålesund

– Våre ord blir fattige i møtet med det ufattelige, sa sogneprest Arvid Helle under sørgegudstjenesten i Ålesund lørdag.

Ofrene for raskatastrofen i Ålesund ble minnet i en minnegudstjeneste lørdag.

Ofrene for raskatastrofen i Ålesund ble minnet i en minnegudstjeneste lørdag. (Foto: )

DEL

Flaggene vaiet på halv stang ved Volsdalen kirke, noen hundre meter fra den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen, der fem mennesker er savnet og trolig har mistet livet.

En regntung dag i Ålesund bidro til å understreke sorgen som preger byen og området rundt Fjelltun og Volsdalen spesielt. Mange hadde lagt bort sine vanlige lørdagsgjøremål, og den enkle men vakre trekirken var fullsatt.

En rød rose for hver av de savnede lå hele tiden foran alteret.

– Når noen lider, lider vi andre med, sa sogneprest Arvid Helle.

Dronningen tilstede

Dronning Sonja ankom kirken, ledsaget av fylkesmann Ottar Befring, ordfører Bjørn Tømmerdal og politimester Arne Karoliussen, like før inngangsprosesjonen startet.

Ordfører Bjørn Tømmerdal sa i kirken at det er godt at folk i Ålesund tar vare på hverandre i sorgen etter den tragiske ulykken som har rammet byen. Han sa at det også var godt å ha dronning Sonja til stede i kirken.

Kongehuset har tidligere uttrykt sin verbale medfølelse, og markerte nå sin deltakelse i sorgen gjennom dronningens nærvær. Etter at gudstjenesten var slutt hilste dronningen på hver enkelt av de savnedes nærmeste pårørende og hadde et kort samvær sammen med disse.

Med i prosesjonen og gjennomføringen av sørgegudstjenesten var også kapellan Kjartan Leer-Salvesen i Ålesund menighet, stasjonssjef Endre Flatvad ved Ålesund politistasjon, Elsa Peggy Eldøy som representant for de overlevende, Ålesunds rådmann Ragna Grønnevet og varaordfører Lodve Solholm.

De savnede

Under den timelange seremonien deltok Ålesund strykekvartett og kantor Oddgeir Nossenunder blant annet med under salmesangen, med «O bli hos meg» og med fremførelsen av «Dido's Lament» av Henry Purcell. Aalesunds Mandssangforening sang «Høgt frå den himmelske klåra».

Fylkesmann Ottar Befring takket alle som har vært med på arbeidet etter ulykken, og også pressen for å ha skjøttet informasjonsoppgaven godt, innenfor de etiske rammene.

Forsamlingen reiste seg da Tore Johan Øvstemo leste navnene på de savnede, Kristin Krogen (23), Ronny Vike (35), Gro Pedersen (46), Bjørn Olaf Rudi (52) og Unni Søreide (52), alle fra Ålesund.

Gudstjenesten ble avsluttet med bønnestillhet i 20 sekunder. (ANB-NTB)

Artikkeltags