Sommeråpent i fjellet

I dag åpner alle DNT-hytter dørene for en ny sommersesong, og feirer med aktiviteter over hele landet.

I helgen åpner DNT dørene til sine fjellhytter! Her fra åpningen av Rondvassbu i Rondane lørdag.

I helgen åpner DNT dørene til sine fjellhytter! Her fra åpningen av Rondvassbu i Rondane lørdag. (Foto: )

DEL

I dag, lørdag 7.juli, har Turistforeningen sommeråpning av alle sine hytter på fjellet. Ivrige dugnadsarbeidere har merket stier, lagt ut broer og gjort hyttene klar for en ny sommer. Dugnadsgruppene har arbeidet hardt for å gjøre alt klart for fjellfolket.

– Aldri har dugnadsinnsatsen vært større i DNT. Det frivillige arbeidet som i disse dager har blitt gjort utgjør hele 260 årsverk og er selve bærebjelken i organisasjonen. Vi er utrolig stolte over den enorme jobben som blir gjort, sier Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

Dugnadsrekord

I fjor hadde DNT dugnadsrekord med en frivillig innsats som tilsvarer 160 millioner kroner.

Torbjørn Sund fra Gjøvik er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT. Han har hjulpet med snekring og maling på Rondvassbu og merking av stier i ukene før sommeråpningen.

– Det er godt å komme seg på fjellet, og enda bedre hvis jeg samtidig kan hjelpe andre til å få flotte naturopplevelser, forteller Sund.

Aktiviteter over hele landet

På sommeråpningen blir det arrangert varierte aktiviteter for alle hyttegjestene. Man kan gå på budeiekurs, klatre, være med på guidet tur eller gå natursti sammen med barna. I tillegg legger hyttebestyrerne seg i selen for å gi gjestene en ekstra god matopplevelse.

Lurer du på hva som skjer i nærheten av der du bor? Sjekk ut Turistforeningens program denne helgen her!

Kristine Barli er i dag på vei til Bjørnhollia sammen med venninna Agnethe Fløtlien. Hun er i Rondane for første gang.

– I går gikk vi inn i Rondane med strålende sol. Vi var bekymra for at det var mye snø i fjellet, men det er heldigvis bare på toppene det fremdeles er snø. Mitt førsteinntrykk av Rondane er fantastisk, sier Kristine Barlie.

Fjellmagi om sommeren

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Kristin Krohn Devold, oppfordrer alle til å ta en uke i fjellet i løpet av sommerferien.

– Vi håper folk får øynene opp for hvor flott det er i fjellet om sommeren. Nyt de lyse sommerkveldene når solen nesten ikke legger seg og ta et nattbad i et fjellvann, sier Krohn Devold. (ANB)

Artikkeltags