Det er viktig ikke å bli stresset når du sitter i bilkø, uttaler NAF. Foto: Terje Pedersen, ANB

Lær deg å nyte køen

Stress i trafikken er farlig – både for deg selv og dine medtrafikanter.
Publisert 18.07.2011 kl 20:06 Oppdatert 18.07.2011 kl 20:09

Tips en venn på e-post:

– Derfor er det viktig at alle bilførere lærer seg å nyte en kø. Det er en investering for framtiden når en står i en kø ved for eksempel veiarbeid. Tenk deg hvor fin den veien er neste gang du kjører der, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I sommer er det mye veiarbeid og mange feriebilister i tillegg til ordinær trafikk. Det kan raskt oppstå køer ved veiarbeidsområder eller andre hendelser som påvirker trafikkbildet. Da er det viktig å puste dypt inn og ut, finne en god sittestilling og nyte livet mens en kan.

NAF oppfordrer bilistene til å holde køen og bidra til jevn hastighet som gir bedre trafikksikkerhet. En sterk oppfordring til bilistene er at de tar hensyn til veiarbeiderne.

– De er der for at vi bilister skal få bedre veier, uttaler Engebretsen.

Det er viktig å planlegge kjøringen, lese trafikkbildet og holde jevn fart. I trafikken er jevn hastighet den beste og sikreste måten å kjøre på. Miljøvennlig og økonomisk er det også. Mindre stress i bilkjøringen gir også en helsegevinst, påpeker Jan Ivar Engebretsen.

Det er ikke mye tid å spare på å øke hastigheten fra for eksempel 80 km/t til 90 km/t over en strekning på 10 km. Du kommer bare 50 sekunder raskere frm og har kanskje tatt noen farlige sjanser i trafikken, avslutter Engebretsen. (ANB)

På forsiden nå


KOMMENTAR

Regjeringens tilbaketog

Regjeringen får ikke selge aksjer i Flytoget og i Kongsberg Gruppen – i denne omgang.

Hva i all verden har de gjort med Snapchat?

I dag har appen fått en helt ny funksjon.

– Det er ingen skam å snu!

LO-lederen med sterk oppfordring til regjeringen foran denne forsamlingen.

Vil gi «loven» fem år

NHO-direktør Kristin Skogen Lund vil gi den nye arbeidsmiljøloven en «prøvetid» på fem år.