Toyota har planer om å begynne å bygge sin Prius-modell i USA og Kina, og å produsere rundt 100.000 slike biler i de to landene hvert år. Foto: Toyota/ANB/Arkiv

Klampen i bånn

Verdens største bilprodusent, japanske Toyota, er i sterk framgang.
Publisert 09.05.2012 kl 10:13 Oppdatert 09.05.2012 kl 10:20

Tips en venn på e-post:

Konsernet venter at nettofortjenesten for året som utløper i mars neste år, vil bli mer enn fordoblet.

Nettofortjenesten ventes å komme opp i 760 milliarder yen eller 55,6 milliarder kroner, het det i en kunngjøring fra selskapet onsdag. Årsaken til de solide tallene er først og fremst fortsatt sterk etterspørsel i de såkalte nye vekstlandene.

Dette er land som tidligere var fattige, men som nå opplever solid økonomisk framgang. Etterspørselen Toyota nå nyter godt av, gjelder først og fremst små og billige biler, men også utpreget miljøvennlige modeller.

Toyota har planer om å begynne å bygge sin Prius-modell i USA og Kina, og å produsere rundt 100.000 slike biler i de to landene hvert år. Prius er en hybridbil, det vil si at den er utstyrt med både forbrenningsmotor og elektrisk motor.

I USA vil produksjonen ventelig skje ved fabrikker som Toyota allerede har i drift, skrev den japanske forretningsavisen Nikkei onsdag. I Kina skal det i første omgang settes i gang produksjon av deler til Prius. (ANB-NTB-AFP-DPA)

På forsiden nå


Slik får han deg på kroken

28 år gamle Morten solgte 184 biler i fjor.

Slik redder du humler og bier!

– Vi garanterer lyden av sommer i mange måneder, sier disse gartnerne.

Dette kan bli kostbart

Båteierne tar nemlig veldig lett på tilsynet om vinteren.

KOMMENTAR

Kravene til nye boliger

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.