Saab er kjøpt opp av et elbil-konsortium. Foto: Newspress/ANB/Arkiv

Saabs konkursbo er solgt

Svenske medier melder at et elbil-konsortium blir ny eier.
Publisert 07.06.2012 kl. 10:27 Oppdatert 07.06.2012 kl. 12:34

Tips en venn på e-post:



Bildedykk i Saab-historien

Saab-fabrikken startet som flyprodusent i 1937. Det tok ti år før de første bilene rullet ut... Se de historiske bildene!

Saab Automobiles konkursforvaltere har avsluttet sitt arbeid og kommet til et resultat.

National Electric Vehicle Sweden kjøper Saab Automobile, oppga kilder til Sveriges Radio Väst torsdag formiddag.

Det er tidligere meldt at selskapet har ligget godt an i forhandlingene. Selskapet skal være villig til å betale 1,5-1,8 milliarder svenske kroner for konkursboet. Reservedelselskapet Saab Parts er ikke med i prisen.

Flere spekulanter

Saab Automobile, med datterselskapene Saab Tools og Saab Powertrain, ble slått konkurs den 19. desember i fjor. De tre selskapenes gjeld var på bortimot 13 milliarder svenske kroner.

I løpet av våren har konkursforvalterne forhandlet med en håndfull spekulanter som har uttrykt interesse for å kjøpe hele Saab Automobile. Målet har vært en avtale om at salg av konkursboet skulle være klart før sommeren.

Styrelederen i National Electric Vehicle Sweden (Nevs), Karl-Erling Trogen, ville torsdag morgen ikke kommentere opplysningene.

- Det kan jeg absolutt ikke gjøre, sier han.

- Håper fortsatt

Nevs pressetalsmann Mikael Östlund sier at han håper at selskapet fortsatt er en aktuell kjøper, men henviser til konkursforvalterne for ytterligere opplysninger.

Bak Nevs står holdingselskapet National Modern Energy Holdings, som eier 51 prosent av aksjene. Selskapet er registrert på de britiske Jomfruøyene.

Selskapet eies i neste omgang av et annet holdingselskap, China Dragon Base Holdings. Bak disse selskapene står svensken Kai Johan Jiang som hovedeier, skriver ttela.se.

De resterende 49 prosent eies av japanske Sun Investment. (ANB-NTB)

På forsiden nå