Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening ga i november i fjor ros til rødgrønne politikere som fant ekstramillioner til gang- og sykkelveier. Fra venstre: Anne Marit Bjørnflaten (Ap), Hallgeir Langeland (SV) og Janne Sjelmo Nordås (Sp). Disse veiene er også til glede for mange bilister. Foto: Vidar Ruud, ANB

Bilfolket vil ha sykkelveier

Sju av ti NAF-medlemmer ønsker seg flere sykkelveier.
Publisert 10.07.2012 kl 07:56 Oppdatert 10.07.2012 kl 10:00

Tips en venn på e-post:

Krangelen mellom bilister og syklister ser ut til å avta. Nå viser en ny undersøkelse i regi av Norges Automobil-Forbund (NAF) at medlemmene faktisk støtter det syklistene har etterlyst lenge – flere sykkelveier.

– Dette beviser at vi jobber etter medlemmenes ønsker. Økt satsing på sykkelveier er viktig for NAF, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

56 prosent av de spurte kvinnene mener det er svært viktig å bygge flere sykkelveier, mens den samme andelen hos mennene er 46 prosent.

– Kvinner er generelt mer opptatt av sikkerhet for myke trafikanter. Antagelig spiller nok trafikksikkerheten for barn på sykkel inn når flere kvinner mener at økt satsing på sykkelveier er svært viktig, sier Sagedal.

Verd å merke seg er også at de som kjører de såkalte «billigmerkene» laget i Sør-Korea og Japan etterlyser flere sykkelveier enn de som kjører europeiske biltyper. (ANB)

På forsiden nå


Frp stuper på ny måling

Mens KrF gjør et kraftig byks etter krangelen med Frp-nestleder Per Sandberg.

Nesbø slipper løs leiemorderen

– Det er min jobb som krimforfatter å lure deg, sier forfatteren – klar med blodferske «Blod på snø».

KOMMENTAR

Pene ord i Nydalen

Sentrale borgerlige politikere var tirsdag samlet i Nydalen til samlivskurs under ledelse av statsminister Erna Solberg.

Gir ikke opp søndagen

– Søndagsåpne butikker vil endre samfunnet totalt, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad.