Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening ga i november i fjor ros til rødgrønne politikere som fant ekstramillioner til gang- og sykkelveier. Fra venstre: Anne Marit Bjørnflaten (Ap), Hallgeir Langeland (SV) og Janne Sjelmo Nordås (Sp). Disse veiene er også til glede for mange bilister. Foto: Vidar Ruud, ANB

Bilfolket vil ha sykkelveier

Sju av ti NAF-medlemmer ønsker seg flere sykkelveier.
Publisert 10.07.2012 kl 09:56 Oppdatert 10.07.2012 kl 10:00

Tips en venn på e-post:

Krangelen mellom bilister og syklister ser ut til å avta. Nå viser en ny undersøkelse i regi av Norges Automobil-Forbund (NAF) at medlemmene faktisk støtter det syklistene har etterlyst lenge – flere sykkelveier.

– Dette beviser at vi jobber etter medlemmenes ønsker. Økt satsing på sykkelveier er viktig for NAF, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

56 prosent av de spurte kvinnene mener det er svært viktig å bygge flere sykkelveier, mens den samme andelen hos mennene er 46 prosent.

– Kvinner er generelt mer opptatt av sikkerhet for myke trafikanter. Antagelig spiller nok trafikksikkerheten for barn på sykkel inn når flere kvinner mener at økt satsing på sykkelveier er svært viktig, sier Sagedal.

Verd å merke seg er også at de som kjører de såkalte «billigmerkene» laget i Sør-Korea og Japan etterlyser flere sykkelveier enn de som kjører europeiske biltyper. (ANB)

På forsiden nå


Vil behandle byggesaker raskere

Statsråd Jan Tore Sanner starter nå arbeidet med å få til en raskere behandling av enkle byggesaker.

KOMMENTAR

Asyl med Frp

To av tre asylsøkere fikk i fjor innvilget opphold i Norge.

Vil forsikre deg hvis boligsalget strander

Å bli sittende lenge med usolgt bolig etter at nytt hjem er kjøpt, kan knekke økonomien.

Tar fisken på land

Det vil gi store miljøgevinster og løse problemene i oppdrettsnæringen.