Det var store utfordringer for både bilister og fotgjengere fredag, spesielt på Tøyen og Grønland. Foto: Terje Pedersen, ANB

Store vannmengder på Oslo-veier

Store regnmengder har skapt kaos på en del av veiene i Oslo-området, særlig i bydelen Grønland.
Publisert 20.07.2012 kl 13:49 Oppdatert 20.07.2012 kl 16:14

Tips en venn på e-post:Den kraftige bygen har passert byen og er på vei videre sørover.

– Det er store vannmengder i undergang ved ring 3 på vei til Radiumhospitalet. Bilførere må være klar over faren for vannplaning, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen ved Statens vegvesen til NTB.

Flere veier i Oslo fikk store vannansamlinger etter et kortvarig, men kraftig regnskyll over byen fredag ettermiddag. Både lyn, torden og hagl herjet over byen rundt en times tid, og politiet fikk inn flere meldinger. Folk plumpet regelrett i små innsjøen som dannet seg.

– Det var store utfordringer for både bilister og fotgjengere, spesielt på Tøyen og Grønland. Vi hadde en politipatrulje på stedet som meldte om over en halvmeter vann i gata, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Vidar Pedersen til NTB.

Oslo-politiet publiserte følgende melding på Twitter i ettermiddag: «Politiet får inn meldinger om at kumlokk er ute av posisjon flere steder i byen på grunn av vannmengdene. Vær obs!».

Bygen kom og gikk raskt, og det meste av vannet forsvant raskt, ettersom det kun var en byge som krysset Oslo på vei sørover fra Mjøsa.

– Det er et organisert bygesystem som passerer Østlandet fra Mjøsa–området og nedover, men det verste skal være over i løpet av kort tid, sier vakthavende meteorolog Ingrid Berntsen til Aftenposten.

Likevel var det fortsatt utfordringer øst i byen ved 13.30-tiden. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Vil forsikre deg hvis boligsalget strander

Å bli sittende lenge med usolgt bolig etter at nytt hjem er kjøpt, kan knekke økonomien.

Tar fisken på land

Det vil gi store miljøgevinster og løse problemene i oppdrettsnæringen.

Opp om morgenen – ut og jobb!

Her stiller NAV nye krav til mottakere av sosial hjelp.

Vi er lei treningsmaset

Tre av fire nordmenn synes det er et altfor stort fokus på kropp.