Alt har fungert veldig bra for oss, og den siste kveldsetappen fredag var fantastisk. Det var en utfordrende etappe, men vi kjørte kontrollert hele veien, sier Andreas Mikkelsen. Foto: ANDRE LAVADINHO/HANDOUT/ANB

Historisk seier

Rallyfører Andreas Mikkelsen ble historisk da han lørdag vant IRC-runden i Romania med over fem og ett halv minutt.
Publisert 21.07.2012 kl 21:27 Oppdatert 21.07.2012 kl 21:29

Tips en venn på e-post:Nordmannen står dermed igjen med den klareste seieren i en IRC-runden noensinne. Mikkelsen vant med 5.33,8 minutter foran svenske Patrik Flodin.

Til tross for høy varme (rundt 35 grader), holdt Mikkelsen og kartleser Ola Fløene hodet kaldt gjennom hele løpet i Romania. Skoda-føreren vant samtlige sju fartsprøver fredag, som la grunnlaget for hans suverene seier.

– Det har vært en lang og varm helg. Med et så stort forsprang på konkurrentene, handler alt om å ta bilen helberget til mål. Vi har hatt mange annenplasser så langt i sesongen, og det smaker utrolig godt å klatre øverst på seierspallen igjen. Dette var et viktig resultat for hele teamet, sa Mikkelsen letter etter seieren.

Totalt vant Mikkelsen ti av løpets tolv fartsprøver. Seieren sørget også for at den regjerende IRC-mesteren økte kraftig sin sammenlagtledelse i årets mesterskap. Han leder med 24 poeng foran tsjekkiske Jan Kopeck. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Slik redder du humler og bier!

– Vi garanterer lyden av sommer i mange måneder, sier disse gartnerne.

Dette kan bli kostbart

Båteierne tar nemlig veldig lett på tilsynet om vinteren.

KOMMENTAR

Kravene til nye boliger

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.

– Både ulønnsomt og uansvarlig

WWF Norges generalsekretær Nina Jensen mener oljeministeren legger et løp for Barentshavet på feil grunnlag.