Ifølge økonomiprofessor Terje Hansen er pensjonen for offentlig ansatte så mye bedre enn gjennomsnittet i privat sektor at det tilsvarer en lønnsøkning på 12 prosent. Foto: ANB-arkiv

Offentlig gullpensjon

De offentlig ansatte har en gullpensjon som tilsvarer en lønnsøkning på 12 prosent.
Publisert 01.06.2012 kl 09:17 Oppdatert 01.06.2012 kl 09:35

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (889)Ifølge økonomiprofessor Terje Hansen er pensjonen for offentlig ansatte så mye bedre enn gjennomsnittet i privat sektor at det tilsvarer en lønnsøkning på 12 prosent.

– For en lærer med gjennomsnittslønn snakker vi da om en fordel som tilsvarer en lønnsøkning på drøye 55.000 kroner, sier Hansen til Bergens Tidende. Hansen er ekspert på skatt og personlig økonomi.

Hansen sier han tror mange arbeidstakere heller ville tatt ut pengene i mer lønn nå og ha en pensjon som er lik privat sektor, hvis de kunne velge.

Ifølge professoren er kostnadene knyttet til ytelsespensjonen som de offentlig ansatte har, så mye høyere enn innskuddsordningene i privat sektor, at de offentlig ansatte kunne fått en lønnsøkning på rundt 12 prosent med samme innskuddsordning, uten at det hadde kostet stat og kommune noe mer. (ANB-NTB)

På forsiden nå


– For Erna er jeg verdiløs

Per (64) ble rasende da han så utbetalingen fra Nav.

KOMMENTAR

Helsereformen

Helseminister Bent Høie (H) har lagt fram regjeringens konkrete opplegg for fritt behandlingsvalg.

Redd på glatta? Slik faller du riktig

Her viser judolæreren hvordan du unngår å skade deg.

Får støtte fra studentene

Landets 220.000 studenter gir nå sin støtte til stormønstringen mot endringer i arbeidsmiljøloven.