Tommy Sharif har en plan om å åpne nettbutikk i tolv europeiske land gjennom domenene Europtyre og Europdekk. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

Skifter dekk-strategi

Tommy Sharif legger ned Europas største dekksenter i Frogner kommune på Romerike. Nå skal dekkene trilles ut via nettet i stedet.
Publisert 08.06.2012 kl. 12:44 Oppdatert 08.06.2012 kl. 12:47

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (961)
Planen er å åpne nettbutikk i tolv europeiske land gjennom domenene Europtyre og Europdekk. Lagring av dekk, felger og logistikk skal drives fra land innenfor EU, og et kundesenter skal åpnes i Bulgaria. Målet er å bli størst i Europa og omsette for 1 milliard kroner innen 2016, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi tjener nesten ikke penger fordi vi grunnet konkurransen må skvise marginene så mye. Vi har bare hatt ett utsalgssted, og da blir det vanskelig å vokse når kunder fra Finnmark og Bergen må komme til oss. Vi har tenkt på franchise, å starte i flere byer og ha flere store utsalgssteder, men jo flere unger du har, jo høyere blir kostnadene, sier Sharif til DN.

Dekkmillionæren har stor tro på det han kaller sin største satsing i livet.

– Hvis Obama kan sitte i det oval rom i Det hvite hus i Washington og styre hele verden -– hvorfor kan ikke jeg sitte i lille Norge og styre dekksalget i hele Europa, spør Tommy Sharif.

Deler av det 9.000 kvadratmeter store dekksenteret på Berger i Frogner skal leies ut til konkurrenten Euromaster, som eies av dekkprodusenten Michelin. (ANB-NTB)

Les mer om:  Næringsliv 

På forsiden nå