30 ansatte blir rammet når Nortura legger ned påleggsproduksjonen i Bodø og flytter den til Sarpsborg. Foto: Vidar Ruud, ANB

Legger ned påleggsfabrikk

30 ansatte blir rammet når Nortura legger ned påleggsproduksjonen i Bodø og flytter den til Sarpsborg.
Publisert 21.06.2012 kl 12:19 Oppdatert 21.06.2012 kl 12:53

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (950)Konsernstyret vedtok torsdag å flytte produksjonen sørover. Nortura Bodø har 30 medarbeidere som vil bli satt i omstilling, og hjulpet over til annet arbeid enten i eller utenfor Nortura, sier styreleder Sveinung Svebestad.

– Det er selvsagt tungt å si til våre dyktige medarbeidere i Bodø at arbeidsplassen deres blir lagt ned, men vi har ikke råd til å ha flere fabrikker enn nødvendig og må velge det som gir best lønnsomhet for Nortura og bøndene som er våre eiere, sier Svebestad.

Nortura Bodø produserer i dag pålegg for Gilde og Thulefjord. All produksjon av Gilde-pålegget flyttes nå til Sarpsborg, men produksjonen av Thulefjord-produktene skal framover foregå ved Nortura Målselv, for deretter å sendes til Sarpsborg for videre bearbeiding.

Nortura har beregnet at besparelsen ved å legge ned i Bodø vil gi en gevinst på 6,5 millioner kroner. Fabrikken skal etter planen være avviklet innen februar neste år. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Slik får han deg på kroken

28 år gamle Morten solgte 184 biler i fjor.

Slik redder du humler og bier!

– Vi garanterer lyden av sommer i mange måneder, sier disse gartnerne.

Dette kan bli kostbart

Båteierne tar nemlig veldig lett på tilsynet om vinteren.

KOMMENTAR

Kravene til nye boliger

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.