De ansatte i oljesektoren får neppe den lukrative pensjonsordningen sin inn i tariffavtalen hvis Rikslønnsnemnda følger sin vanlige praksis. Foto: Statoil

Ingen lukrative pensjonsordningen

De ansatte i oljesektoren får neppe den lukrative pensjonsordningen sin inn i tariffavtalen hvis Rikslønnsnemnda følger sin vanlige praksis.
Publisert 10.07.2012 kl 14:16 Oppdatert 10.07.2012 kl 14:20

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (882)Nemnda har ingen tradisjon for å bringe nye prinsipper inn i det sentrale avtaleverket, ifølge forsker Kristine Nergaard ved forskningsstiftelsen Fafo. Mens professor i petroleumsøkonom Øystein Noreng mener Oljeindustriens Landsforening spiller høyt og risikerer å gå på et nederlag i tvungen lønnsnemnd, mener Nergaard sjansene for arbeidstakerne til å vinne fram er små.

– Rikslønnsnemnda står selvsagt helt fritt i hvordan den vurderer kravene fra partene, men det er svært sjelden den innfører nye prinsipper gjennom sin behandling. Pensjonsspørsmål i sokkelkonflikten vil være et slikt element, sier hun til NTB

De organiserte i Industri Energi, SAFE og Lederne streiket for retten til å velge å gå av med pensjon med full opptjening når det fyller 62 år. Dette er en ordning de fleste av dem har hatt i sine lokale avtaler inntil nylig, men som de Statoil-ansatte mistet da ledelsen reviderte bedriftens pensjonsordninger.

Spørsmålet om ordningen kan bringes inn igjen sentralt vil bli gitt grundig drøfting når partene skal fremme sine argumenter for nemnda.

Det kommer neppe noen kjennelse før tidlig i høst. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Slik får han deg på kroken

28 år gamle Morten solgte 184 biler i fjor.

Slik redder du humler og bier!

– Vi garanterer lyden av sommer i mange måneder, sier disse gartnerne.

Dette kan bli kostbart

Båteierne tar nemlig veldig lett på tilsynet om vinteren.

KOMMENTAR

Kravene til nye boliger

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.