Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere. Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet. Foto: Vidar Ruud, ANB

Rift om sykepleiere

Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere.
Publisert 16.07.2012 kl 08:19 Oppdatert 16.07.2012 kl 08:21

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (1032)Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet.

– Cirka 5 prosent av sykepleierstillingene er ledige. Det betyr at vi mangler i underkant av 100 sykepleiere. Dette er flere enn før, og det er ingen tvil om at utfordringene er større enn de har vært, sier personal- og organisasjonsdirektør Maiken Jonassen ved SUS til Stavanger Aftenblad.

Samtidig varslet Stavanger kommune onsdag at den nå tilbyr sykepleiere med 16 års ansiennitet en lønnsøkning på 27.000 kroner. Spesialsykepleiere i natturnus med ti års ansiennitet får tilbud om et lønnshopp på 61.000 kroner dersom de velger å jobbe for kommunen på sykehjem eller i hjemmebaserte tjenester.

SUS mener det er jevnt over for få sykepleiere i Stavanger-regionen. Jonassen mener kommunens nye lønnstilbud ikke har gjort saken lettere for sykehuset.

– Kommunene har i flere år ligget over sykehuset lønnsmessig, og dette lønnshoppet gjør det jo ikke lettere for oss, sier hun.

SUS forsøker å tenke nytt for å tiltrekke seg sykepleiere, men lønnsøkning er ikke aktuelt.

– Vi håper og tror at sykepleiere ønsker å jobbe her på grunn av et stort fagmiljø og store utviklingsmuligheter. Men det er ingen tvil om at vi hele tiden må tenke nytt og kreativt. Vi må også se på fordelingen av arbeidsoppgaver på tvers av arbeidsgruppene for å se om det er oppgaver som andre enn sykepleierne kan gjøre, sier hun. (ANB-NTB)

På forsiden nå


7 av 10 mener prisen er viktigst

Vi ofrer både avreisetidspunkt og bonuspoeng når vi skal ut å fly.

Bentes jobbsøknad tok helt av

Bente Pernilla Høyes utradisjonelle jobbsøknad er lest nesten 70.000 ganger.

Ledigheten sprer seg

Nå blir det flere ledige også innen bygg og anlegg.

Gjett hva folk søker etter nå...

Søkene har blitt litt røffere etter at 50 Shades of Grey kom på kino.