Konsernsjef Åge Korsvold i Orkla. Foto: ANB-arkiv

Svak fremgang for Orkla

Orkla-konsernet fikk et resultat før skatt i andre kvartal i år på 541 millioner kroner, mot minus 2,4 millioner kroner på samme tid i fjor.
Publisert 20.07.2012 kl 08:43 Oppdatert 20.07.2012 kl 08:45

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (892)Ifølge Dagens Næringsliv er resultatet likevel svakere enn hva analytikerne forventet.

Driftsresultatet for andre kvartal i år er 992 millioner kroner, en nedgang fra 1.079 millioner kroner på samme tid i fjor. Merkevareselskapets driftsinntekter var på 15.145 millioner kroner, en nedgang fra 15.897 millioner kroner på samme tid i fjor.

I en pressemelding oppgir konsernet at «periodisering av påskesalget og svake markeder for Sapas profilvirksomhet i Europa påvirker kvartalsresultatet negativt».

Orklas oppkjøp av merkevarevirksomheten Jordan bidrar til å styrke selskapets posisjon på det nordiske markedet. Markedet i Nord-Amerika har dessuten hatt en positiv vekst.

Stabburet i Norge, Chips Group i Norden og de baltiske virksomhetene hadde i andre kvartal positiv salgs- og resultatutvikling, mens selskapet bare har moderat fremgang i Russland. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Posten vil fjerne A-post

Posten viser til at digital postgang overtar og at stadig færre fysiske brev blir sendt.

Snuser på Russland

Hurtigrutens nye britiske eiere ønsker å satse nytt og seile inn i russisk farvann.

KOMMENTAR

Asyl med Frp

To av tre asylsøkere fikk i fjor innvilget opphold i Norge.

Vil behandle byggesaker raskere

Statsråd Jan Tore Sanner starter nå arbeidet med å få til en raskere behandling av enkle byggesaker.