Det ble eksportert laks for 2,3 milliarder kroner i juli, en økning på 2,6 prosent målt mot juli i fjor. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

Mer laks – mindre torsk

Norge eksporterte sjømat for 3,5 milliarder kroner i juli, samme verdi som i juli i fjor. Det har vært en økning i eksport av laks, mens det er nedgang for torsk.
Publisert 03.08.2012 kl 13:40 Oppdatert 03.08.2012 kl 13:44

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (910)Så langt i år er det solgt sjømat ut av landet for 28,3 milliarder kroner, en nedgang på 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Norges sjømatråd.

– Til tross for økonomisk uro i markedene er etterspørselen etter norske sjømatprodukter god, også i land som karakteriseres som kriserammet. Første halvår var eksporten sterkt preget av en langt lavere laksepris enn året før, sier Sjømatrådets direktør for markedsinformasjon, Egil Ove Sundheim.

Det ble eksportert laks for 2,3 milliarder kroner i juli, en økning på 2,6 prosent målt mot juli i fjor. Det siste halvåret har det vært en nedgang i eksportverdien på 5 prosent fra samme periode i fjor.

Eksporten av sild økte med 73 prosent i juli til en samlet verdi av 219 millioner kroner. Også for makrell er det økning.

Eksporten av fersk torsk, inkludert filet, falt med 23 millioner kroner i juli til en total eksportverdi på 34 millioner kroner. For fryst torsk falt eksportverdien med 26 millioner kroner til totalt 89 millioner kroner. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Dette kan bli kostbart

Båteierne tar nemlig veldig lett på tilsynet om vinteren.

KOMMENTAR

Kravene til nye boliger

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil gjøre det lettere og rimeligere å bygge boliger.

– Både ulønnsomt og uansvarlig

WWF Norges generalsekretær Nina Jensen mener oljeministeren legger et løp for Barentshavet på feil grunnlag.

– Ny vaksine kan utrydde livmorhalskreft

En ny vaksine som testes ut nå, vil øke beskyttelsen mot livmorhalskreft fra 70 til 90 prosent.