Blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs denne dagen, kan i tillegg Subsea 7 glede seg over en oppgang på 1,3 prosent, men ellers lyser det rødt øverst på listen. Foto: Vidar Ruud, ANB

Hentet seg inn

Oslo Børs åpnet ukens siste handelsdag med fall, men etter en times tid var det meste av tapet hentet inn.
Publisert 10.08.2012 kl 10:46 Oppdatert 10.08.2012 kl 10:49

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (900)Hovedindeksen var da ned 0,1 prosent til 431,91 poeng.

Det mest oppsiktsvekkende fredag formiddag er at verdien av spillselskapet Funcom er nær halvert i løpet av en time. Aksjen er ned 47 prosent. Bare hver sjette krone er igjen av det selskapet var verdsatt til på toppen i april. Sviktende salg av spillet «The Secret World» fører til at investorenes tillit fikk seg en kraftig knekk.

I motsatt ende av skalaen gjør Schibsted et byks oppover og stiger med 9,3 prosent. Markedet lar seg med andre ord imponere til tross for at kvartalsresultatet som ble lagt fram fredag er drøyt 100 millioner svakere enn for et år siden. Også Kværner stiger etter å ha presentert tall for andre kvartal. Aksjen er opp 4,7 prosent.

Blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs denne dagen, kan i tillegg Subsea 7 glede seg over en oppgang på 1,3 prosent, men ellers lyser det rødt øverst på listen. Utenom Funcom er det Hydro (-1,3 prosent) og PGS (-1,1 prosent) som taper mest.

Oljeprisen ligger nokså stabilt, og et fat nordsjøolje koster fredag 112,39 dollar. Amerikansk lettolje omsettes for 92,47 dollar fatet. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Vil behandle byggesaker raskere

Statsråd Jan Tore Sanner starter nå arbeidet med å få til en raskere behandling av enkle byggesaker.

KOMMENTAR

Asyl med Frp

To av tre asylsøkere fikk i fjor innvilget opphold i Norge.

Vil forsikre deg hvis boligsalget strander

Å bli sittende lenge med usolgt bolig etter at nytt hjem er kjøpt, kan knekke økonomien.

Tar fisken på land

Det vil gi store miljøgevinster og løse problemene i oppdrettsnæringen.