Vidar Refvik, som er midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg, sier at Mælands avgang er synd for politiet. Foto: Vidar Ruud, ANB

Refvik fungerer som politidirektør

Vidar Refvik, som er midlertidig politidirektør etter at Øystein Mæland trakk seg, sier at Mælands avgang er synd for politiet.
Publisert 17.08.2012 kl 09:48 Oppdatert 17.08.2012 kl 10:42

Tips en venn på e-post:

www.siste.no Se alle stillinger (997)– Jeg er svært lei meg for at Mæland har fratrådt sin stilling. Han har opparbeidet seg stor tillit i Politidirektoratet og i politiet for øvrig og var klar for å ta fatt på det viktige omstillingsarbeidet, sier Refvik i en uttalelse på Politidirektoratets nettsider.

Han sier det er viktig at arbeidet Mæland påbegynte, videreføres med stor kraft. Han håper det går svært raskt å få på plass en ny politidirektør. Refvik var også konstituert politidirektør fra Ingelin Killengreen gikk av til Mæland tiltrådte i fjor. Som assisterende politidirektør hadde han også ansvaret i timene etter terrorangrepene 22. juli, før Mæland returnerte fra ferie.

Refvik har vært assisterende politidirektør siden 2004 og kom til jobben fra stillingen som politimester i Hordaland. Han har også vært polititjenestemann i Oslo, lærer ved Politihøgskolen, dommerfullmektig og ekspedisjonssjef i Justisdepartementets politiavdeling.

Politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag tror Refvik vil videreføre Mælands arbeid på en god måte.

– Han kjenner Politi-Norge godt og vil sørge for å videreføre det viktigste arbeidet inntil en ny politidirektør er på plass, sier Prytz til Trønder-Avisa. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Dette kan være en brannfelle

– Vi oppdager dette flere ganger i uken

KOMMENTAR

Grønnere samferdsel

Samferdselsetatene har kommet med faglige råd til hva som bør prioriteres i neste runde med Nasjonal transportplan.

Kan bli et gigantfylke

Hele 13 kommuner fra tre nabofylker flørter med dette fylket.