Børsen faller

Oslo Børs faller med over 1 prosent knappe timen etter åpning fredag.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal må konstatere at Schibsted-aksjen faller fredag morgen.

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal må konstatere at Schibsted-aksjen faller fredag morgen. (Foto: )

DEL

Svake tall fra Asia bidrar til at hovedindeksen ligger på 404,47 poeng, ned med 1,10 prosent.

Schibsted la fram gode kvartalstall fredag, men kunne også melde om et opplagsfall på 9 prosent for VG. Markedet reagerer med å sende aksjen ned med 4,13 prosent, noe som gjør selskapet til morgenens børstaper.

Det er mest røde tall på børsen fredag morgen, og også Subsea 7 (minus 3,27 prosent), Storebrand (minus 2,33 prosent) og Aker Solutions (minus 2,16 prosent) er blant de mange aksjene som faller. Subsea 7-aksjen er også morgenens overlegent mest omsatte.

Handelen er svært forsiktig den første timen, og blant de få aksjene som går fram, ligger Orkla best an blant de med noenlunde aktivitet og går fram med marginale 0,20 prosent. Handelen i aksjen er imidlertid beskjeden.

Blant de større selskapene er det bare røde tall på morgenkvisten. Norsk Hydro faller med 1,92 prosent, Yara International med 1,32 prosent, Seadrill med 0,95 prosent og DNB med 0,83 prosent. Telenor går tilbake med 0,67 prosent og Statoil med 0,73 prosent.

Oljeprisen følger utviklingen og et fat nordsjøolje omsettes for 111,16 dollar fatet, en nedgang på 0,58 prosent. Et fat amerikansk lettolje går tilbake med 0,65 prosent til en pris på 96,21 dollar fatet. (ANB-NTB)

Artikkeltags