Piloter saksøker Norwegian

Mener ledelsen bryter en avtale som begrenser vikarbruken.

Et Norwegian-fly måtte evakuere etter bombetrussel.

Et Norwegian-fly måtte evakuere etter bombetrussel. (Foto: )

DEL

Norwegian Pilot Forening vil gå til sak mot Norwegian. De reagerer på at vikarer med base i Spania settes inn på selskapets ruter i Skandinavia, melder NRK.

Leder Halvor Vatnar i Pilotforeningen mener dette er et løftebrudd fra ledelsen.

– Malaga-flygerne blir transportert til en eller annen base i Skandinavia for å fly ruter som har eksistert i årevis. De blir brukt på eksisterende rutenett. Det er brudd på inngåtte kollektivavtaler. De er formelt ansatt på andre steder enn der vi opererer. De har dårligere vilkår og dårligere sosiale ytelser, sier Vatnar.

Avtalen han viser til er en policyerklæring fra Norwegian-sjef Bjørn Kjos om at driften skal baseres på at fast behov for piloter dekkes gjennom fast ansettelse. Innleide piloter skal bare brukes på nye ruter utenfor Skandinavia. Vatnar vil stevne selskapet for å få en rettslig vurdering av Kjos' erklæring.

Selskapet stiller seg undrende til varselet om at det kan bli trukket for retten.

– Vi har jo gitt et løfte om at vi skal ansette mange piloter innenfor et visst tidsrom, og det løftet har vi tenkt å holde, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik. Hun legger til at selskapet håper å unngå at konflikten ender i en rettssak.

– Vi tror det er klokt både for selskapets ledelse og pilotforeningen om vi blir enige på kammerset, sier hun. (ANB-NTB)

Artikkeltags