...
Klaas Jan Huntelaar får ikke ballen over Danmarks keeper Stephan Andersen. Foto: Julian Finney/GettyImages/All Over Press/ANB

Danmarks drømmestart

Danmark fikk en perfekt start på EM med 1-0-seier over Nederland.

Publisert 09.06.2012 kl 20:03 Oppdatert 11.06.2012 kl 10:20

Tips en venn på e-post:Michael Krohn-Dehli scoret kampens eneste mål, selv om det var Nederland som skapte flest sjanser. Danmark er på forhånd levnet små sjanser til avansement i det som er blitt kalt «dødens gruppe». Lørdag viste danskene at også de må regnes med i den knallharde gruppa, selv om de også må takke en ineffektivt motstander.

Nederland satte tidlig inn et kraftig press på danskene og skapte mer enn nok til at det burde gitt uttelling. Den første sjansen kom etter sju minutter. Robin van Persie fikk ballen ti meter fra mål, men måtte se skuddet snike seg like utenfor.

Etter 18 minutter burde Arjen Robben scoret, men alene med keeper Stephan Andersen forsøkte han heller å sentre på tvers av mål, et forsøk som ble blokkert. Og da var det duket for Krohn-Dehli.

Dansk drømmescoring

Brøndby-spilleren, som har spilt for tre nederlandske klubber tidligere i karrieren, fikk ballen like utenfor straffefeltet etter at et innlegg fra Simon Poulsen ble blokkert. Kantspilleren forserte inn i feltet, lurte vekk to nederlandske forsvarere med en skuddfinte og prøvde lykken fra skrå vinkel. Venstrebeinsskuddet snek seg i mål mellom beina på keeper Marek Stekelenburg, og danskene kunne juble for en overraskende ledelse.

Det var en ordentlig kalddusj for Nederland, som ropte på straffe da ballen noen minutter senere traff hånden til Simon Poulsen. Ti minutter før pause var favorittene igjen nære. En mislykket pasning fra Andersen gikk rett i beina på Robben, som bare traff stolpen. Og like før pause fikk van Persie en ny mulighet, igjen uten å treffe.

Innbytteren bommet

Annen omgang startet som den første sluttet. Fire minutter etter sidebyttet fikk van Persie to nye skuddmuligheter. Først bommet han på ballen, før den neste gikk rett på keeper Andersen. Også Robben hadde sine forsøk, men det var lenger mellom de virkelig store sjansene.

Kvarteret før slutt fikk innbytter Klaas-Jan Huntelaar sin store sjanse. En perfekt gjennombruddspasning sendte ham alene mot Andersen, som akkurat rakk ut for å blokkere Schalke-spissens forsøk. Like før full tid ropte Nederland igjen på straffe etter en hands, men igjen uten å få gehør hos dommer Damir Skomina.

Flere store muligheter ble det ikke, og danskene har dermed fått en perfekt start på årets EM. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Veldig eksplosiv situasjon

Statsminister Erna Solberg (H) er bekymret over situasjonen som utspiller seg i Ukraina, og mener Russland bidrar til sin egen isolasjon.

...

Heftig fotballaften

For både Manchester City og Sunderland er kveldens oppgjør avgjørende. Det er også duket for El Clásico med Barcelona - Real Madrid i finalen i Copa del Rey.

Følg kampene fra 20.45

...

Nordmann død på Mallorca

En nordmann i 20-årene er død på den spanske ferieøya Mallorca. Ifølge spanske medier døde han i en fallulykke.

...

Unngå skredfellene

Det er krevende skredforhold flere steder i landet. Snøskredfaren har økt på Vestlandet, mens det i nord fortsatt er betydelig fare for skred.